Liberalii constănțeni, porniți pe groapa de deșeuri din Portul Constanța

Ceea ce ar fi trebuit să fie un depozit de deșeuri inerte, astăzi, la aproape 20 de ani de la fondare, depozitul în cauză s-a transformat într-o groapă de gunoi în toată regula. Este vorba despre groapa de depozitare de deșeuri din Portul Constanța, una neconformă în prezent, care încalcă legislația mediului. Liberalii constănțeni transmit marți seară faptul că s-a finalizat colectarea tuturor informațiilor pe acest subiect și… se vor apuca de treabă, cu promisiunea unei revanșe față de administrația PSD.

„Pandemia COVID-19 ar fi trebuit să pună sănătatea publică pe lista priorităților pentru orice administrație. În schimb, administrația PSD de la Constanța ignoră standardele Gărzii de Mediu care în cadrul ultimelor două controale a dispus clar remedierea situației de la malul mării. De aceea, pentru a grăbi rezolvarea acestei probleme care amenință sănătatea constănțenilor și pe cea a turiștilor, am solicitat o audiență Ministrului Mediului. Astăzi, în cadrul întâlnirii, ministrul Costel Alexe a subliniat că problema acestei gropi de gunoi e pe masa ministerului și este o prioritate. Soluțiile concrete sunt esențiale și angajamentul nostru față de constănțeni este acela de a ne asigura că ignoranța PSD nu pune în pericol sănătatea oamenilor”, a punctat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Povestea acestei gropi de gunoi începe acum 20 de ani. În urmă cu două decenii, pentru a consolida malul de pe raza portului Constanța, cei de la conducerea Portului de la momentul respectiv, au încheiat un acord cu Primăria Municipiului Constanța. Acest acord prevedea că deșeurile inerte, mai simplu spus, molozul rezultat în urma activităților din construcții, putea fi depozitat acolo. Acordul stipula clar că doar deșeurile inerte puteau fi depozitate.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *