Liberalii constănțeni au pus „cruce” unificării dreptei. Bourceanu: „USR a făcut doar act de prezență”

USR Constanța dorește să tranșeze cât mai repede povestea unificării forțelor de dreapta pentru alegerile locale din acest an și, joi, a transmis un mesaj, în special pentru PNL. Alianța USR PLUS propune tuturor forțelor politice de dreapta din Constanța o coalizare care „să acorde prioritate dezvoltării locale și prosperității cetățenilor şi să înlăture PSD din fruntea administrației publice locale și județene”. Totodată, USR-iștii invită la discuții societatea civilă, mediul de afaceri, liber profesioniștii, studenții, elevii cu drept de vot, precum și „pe toți cei care doresc să transforme Constanța într-o metropolă europeană, modernă și prosperă.”

USR-iștii au propus ca ei să fie sprijiniți la alegerile pentru Primăria Constanța, respectiv să fie susținut candidatul Stelian Ion, iar, la rândul lor, să îi susțină pe liberali pentru Consiliul Județean. Liberalii nu au reacționat pozitiv la apelul de joi, iar USR-iștii, pentru clarificări suplimentare, au organizat vineri o conferință de presă, la care au participat președintele organizației județene Remus Negoi, deputatul Stelian Ion și președintele PLUS Constanța, Lucian Muflic. Detalii, AICI!

După conferința de vineri a USR-iștilor, liberalii constănțeni au reacționat din nou, de data aceasta prin prim-vicepreședintele PNL, Septimiu Bourceanu. Potrivit acestuia, ideile propuse de USR nu sunt acceptabile, întrucât candidaturile liberalilor – Vergil Chițac pentru Primăria Constanța și Mihai Lupu pentru Consiliul Județean, nu sunt… negociabile. Bourceanu a publicat și o cifră din cel mai recent sondaj al liberalilor, în care USR nu s-ar prezenta prea bine și, astfel, trupa lui Stelian Ion și Remus Negoi nu poate să emită prea multe pretenții. Prim-vicepreședintele PNL tranșează discuția, arătând că Lupu și Chițac au șanse reale de câștig și, astfel, se pune capăt oricărei negocieri.

Acest apel al USR și PLUS de unificare a forțelor de dreapta din Constanța sub umbrela lui Stelian Ion la Primăria Municipiului Constanța este puțin tardiv și exagerat. Explicația este simplă: PNL Constanța a inițiat o rundă de negocieri la începutul lui martie dar USR a făcut doar act de prezență. Acest lucru explică termenul „tardiv”. Pentru „exagerat” o să vă spun o singură cifră 39,5%. Este procentul de favorabilitate al partidului la Constanța pentru alegerile locale. Este stabilit în urma unui sondaj care s-a încheiat la începutul acestei săptămâni. Tot acest sondaj certifică și alegerea candidaților PNL Constanța la alegerile locale din acest an. Mă refer aici la Mihai Lupu, candidat desemnat la Consiliul Județean Constanța, și Vergil Chițac, candidatul partidului la Primăria Municipiului Constanța. Acestea fiind lămurite vreau să salut intenția USR de a coaliza forțele de dreapta dar trebuie reținut faptul că PNL nu va negocia funcții dar va lua în considerare proiecte viabile pentru județ și pentru municipiu. Așadar, în calitate de prim vicepreședinte al Organizației Județene PNL Constanța consider că USR PLUS ar trebui să se alăture proiectului PNL de depesedizare a municipiului și a județului Constanța însă colegii noștri politici ar trebui să țină cont de faptul că PNL are la Constanța candidați cu reale șanse de câștig și cu proiecte viabile pentru Constanța. Exercițiul de imagine pus în practică de USR și PLUS în aceste zile și încercarea de a pune condiții echipei PNL Constanța nu asigură succesul unei eventuale colaborări”, a transmis Septimiu Bourceanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *