Liberalii au respins din nou proiectul de trecere a 2,5 ha din Parcul Tăbăcărie în administrarea Consiliului Județean. Palaz: „E vorba de mine, dacă îl promova Țuțuianu votați cu două mâini”

Proiectul de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de trecere a terenului  adiacent Pavilionului Expozițional Constanța, proprietate a municipiului, în proprietatea Consiliului Județean a fost respins, pentru a doua oară, marți, în plenul reunit al instituției.

Consilierii județeni liberali nu au fost nici de această dată de acord cu expunerea de motive și, ca și în cadrul ședinței de luna trecută, s-au aruncat cuvinte grele, deși vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz le-a explicat consilierilor din opoziție că, luni, s-a opus eliberării din funcție a doi consilieri locali municipali liberali, chiar dacă partidul lor nu le-a luat apărarea.

„M-am conformat și am făcut expunerea de motive, din nou, în detaliu. Pe hol, unii dintre dumneavoastră ați explicat alte motive. Eu v-am explicat ceea ce încercăm să facem prin această hotărâre. Nu știu dacă fraze de genul „Palaz își face parc” își au rostul. Nu uitați că am ieșit cu un comunicat cu o acțiune pe care nu ați sesizat-o ieri, ca partid, prin care blochez eliberarea din funcție a celor doi consilieri locali, pentru că acea hotărâre este nelegală. Vorbesc de legislație, nu în termeni politici. Mi-ar fi convenit această stare de tensiune de la această oră din PNL, dar trebuie să gândim pragmatic, legal. Nu încerc să folosesc ca pe monedă de schimb. Nu vreau să speculez politic. (…) Am fost în stare să trec peste aceste punctări politice și indiferent de ceea ce se va vota astăzi, eu voi merge mai departe”, a spus Palaz.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii au trântit proiectul lui Palaz, de trecere a 2,5 ha din Parcul Tăbăcărie în administrarea Consiliului Județean. Țuțuianu, către PNL: „Drobul de sare care cade de pe sobă”

Critic și în cadrul ședinței precedente, consilierul județean liberal George Niculescu a luat din nou cuvântul.

„Pledoaria nu are nici o legătură cu CJC, ci cu CLM, iar singurul lucru care a apărut în plus față de fraza celebră din ședința trecută, sunt o înșiruire de specificații, în care ni se spun activitățile care se desfășoară în prezent la Pavilion… Tot ce ne-ați spus data trecută cu retrocredări ilegale, scenarii de SF, dar continuați să ni le prezentați ca argumente pentru care trebuie să votăm acest proiect. În expunerea de motive nu spuneți nimic. Că faceți declarații politice la microfon, nu are nici o legătură cu expunerea de motive”, a spus Niculescu.

Replica lui Palaz a venit imediat.

„Am prezentat public o hartă cu bucăți retrocedate din zona respectivă. Puteți să trageți ce concluzii doriți. Doar simplul argument că propunerea vine din partea lui Palaz… Mă face să cred că acolo e, data viitoare o să-l rog pe domnul Țuțuianu să promoveze proiectul, sunt convins că veți vota cu ambele mâini”, a completat Palaz.

Văzând că discuțiile se îndreaptă din nou spre ciondăneli politice, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a intervenit.

„Haideți să supunem la vot și vedem ulterior explicațiile, dacă mai sunt. În ceea ce privește proiectele pe care le-am inițiat, este mea, a echipei formată din domnul Learciu, domnul Palaz. Ați spus la un moment dat că acest proiect nu a fost bine fundamentat. L-am fundamentat și l-am prezentat iar astăzi”, a spus Țuțuianu.

Proiectul a fost respins cu 19 voturi „pentru”, o singură „abținere” și 13 voturi „împotrivă”. În ciuda apelului la unitate la vârful administrației județene, vicepreședintele Daniel Learciu a votat „împotrivă”, semn că încă îi poartă „pică” lui Palaz care nu a fost de acord, în luna iunie, cu un proiect de hotărâre venit din zona finanțatorilor ALDE. De asemenea, liberalul care s-a abținut a fost Marius Enescu.

CITEȘTE ȘI:

Palaz, abandonat de Țuțuianu în CJC. PSD, front comun cu ALDE și PNL, împotriva traseului de transport persoane Constanța – Lumina, în interesul lui Tucan. „Este un principiu, pentru un primar PSD și unul PNL!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.