Liberalii au fost la Cotroceni. Cîțu, către Iohannis: „I-am spus că sunt gata să-mi asum această guvernare”

Florin Cîţu, propunerea coaliţiei PNL-USR-PLUS-UDMR pentru funcţia de prim-ministru, a declarat, după consultările de la Cotroceni, că i-a transmis preşedintelui Iohannis disponibilitatea sa pentru a conduce guvernul şi i-a prezentat deja primele măsuri care vor fi luate în şedinţa de guvern de după învestire.

I-am transmis domnului preşedinte că sunt gata să-mi asum această guvernare în acest moment dificil pentru România. Vom continua ce am început în acest an şi bineînţeles avem un program de guvernare care aduce multe lucruri pentru români în perioada următoare. I-am prezentat şi care vor fi măsurile din prima şedinţă, de mâine seară, după învestire. Am discutat puţin şi despre calendarul referitor la bugetul pe anul viitor. Mulţumesc coaliţiei de centru-dreapta pentru încredere. Mâine seară ne apucăm de lucru”, a declarat Cîţu.I-am transmis domnului preşedinte că sunt gata să-mi asum această guvernare în acest moment dificil pentru România. Vom continua ce am început în acest an şi bineînţeles avem un program de guvernare care aduce multe lucruri pentru români în perioada următoare. I-am prezentat şi care vor fi măsurile din prima şedinţă, de mâine seară, după învestire. Am discutat puţin şi despre calendarul referitor la bugetul pe anul viitor. Mulţumesc coaliţiei de centru-dreapta pentru încredere. Mâine seară ne apucăm de lucru„, a declarat Cîţu.

orban iohannis 1

Membrii coaliţiei sunt pregătiţi pentru derularea procedurilor de învestire a guvernului în cel mai scurt timp, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni ale reprezentanţilor coaliţiei de guvernare cu preşedintele Klaus Iohannis.

Din momentul alegerilor, am decis să formăm o coaliţie de centru-dreapta, care să ofere României un guvern într-un timp cât mai scurt, care să aibă capacitatea de a face marile reforme de care are nevoie România şi capacitatea de a dezvolta România„, a afirmat liderul liberal la Palatul Parlamentului.

El a spus că la consultările de la Cotroceni i-au prezentat preşedintelui acordul de coaliţie şi voinţa comună de a lucra împreună.

Aşteptăm decizia preşedintelui şi suntem pregătiţi să derulăm toate procedurile pentru învestirea guvernului în cel mai scurt timp posibil„, a subliniat Orban.

A fost o discuție foarte pragmatică. Am transmis președintelui că nu suntem o coaliție bazată pe un entuziasm legat de faptul că s-a întâmplat… Este o coaliție ce își asumă foarte responsabil sarcinile ce vor urma. I-am spus că în programul de guvernare sunt câteva reforme pe care electoratul și oamenii le așteaptă și că ne bazăm și pe sprijinul dumnealui. De asemenea am convenit ca acest efort și tur de forță din ultimele zile e o aliniere de voință de care România are nevoie în lunile și anii următori”, a completat și Dan Barna.

Dacian Cioloș, co-președinte al USR-PLUS, a declarat, după consultările cu Klaus Iohannis că i-a cerut acestuia să lucreze în parteneriat cu nou guvern condus de Florin Cîțu.

I-am confirmat că cele 3 partide au format o coaliție și s-au pus de acord, că avem un program de guvernare finalizat și că vrem să începem cât mai repede guvernarea. I-am propus să lucrăm împreună, în parteneriat cu el. Sunt lucruri pe care urmează să le mai discutăm, vom solicita sprijinul partenerilor. E o echipă care s-a sudat în aceste zile. Începem cu dreptul și construim un parteneriat între guvern, parlament”, a spus Dacian Cioloș.

De asemenea, Kelemen Hunor s-a declarat convins că, miercuri seara, după votul Parlamentului, România va avea un guvern nou.

Am transmis preşedintelui intenţia noastră de a colabora şi a de conlucra pentru o perioadă de patru ani de zile. Avem o responsabilitate uriaşă, avem o oarecare experienţă în a lucra în coaliţie, în echipă şi sunt convins că această perioadă care urmează, cu eforturile necesare, prin colaborare şi prin creşterea gradului de încredere va însemna un lucru bun pentru România. De aceea eu sunt optimist astăzi fiindcă, după câteva zile, am reuşit să formăm o echipă, să formăm un program de guvernare şi o echipă de guvernare şi sunt convins că mâine seară, după votul Parlamentului, România va avea un guvern nou şi va începe munca imediat după învestirea Guvernului„, a precizat Kelemen Hunor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.