Liber la construit fără autorizație?! Parlamentarii PSD nu mai vor ca această faptă să constituie infracțiune!

În nemărginita lor inteligență, unii dintre parlamentari vin cu tot felul de inițiative legislative, care nu îmbunătățesc cu nimic viața românului. Ba, din contră. În această idee, 13 deputați ai PSD au venit cu o inițiativă legislativă prin care se propune, nici mai mult, nici mai puțin decât abrogarea articolelor din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care se referă la infracțiuni pedepsite cu închisoarea, dat fiind că legea prevede sancțiune cu contravenții menite să descurajeze demararea unor lucrări fără autorizație de construire. Concret, dacă acest proiect va fi transpus într-o lege, s-ar da liber la tot felul de construcții haotice și nimeni nu va fi tras la răspundere, din punct de vedere penal. Motivarea inițiatorilor este halucinantă.

„Întrucât pe rolul instanțelor de judecată se află câteva mii de dosare care privesc executarea unor lucrări fără autorizație, dar în proporție de 99% se sancționează cu o simplă amendă, considerăm că o asemenea inițiativă are atât rolul de a descongestiona activitatea instanțelor, cât și acela de a nu mai fi nevoie ca pentru fiecare autorizație, care a expirat câteva zile, funcționarii de la Inspectoratul de Stat în Construcții, să nu mai fie nevoiți să depună plângeri penale“, se află în expunerea de motive semnată mai mai mulți parlamentari ai PSD, printre care și deputatul „altă întrebare“ Florin Iordache.

Culmea este că proiectul legislativ a fost aprobat de Senat, în 8 octombrie, și se pare că va fi îmbrățișat și de Camera Deputaților, forul decizional în acest caz.

CITEȘTE ȘI:

PSD vrea să oblige primăriile să acorde pușcăriașilor casă, masă, îmbrăcăminte și transport gratuit, la ieșirea din închisoare!

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*