Liber la bani pentru primăriile din județ. Consilierii liberalii, supărați că au primit… prea puțini

Consilierii județeni s-au reunit, marți, în ședință extraordinară pentru a dezbate o serie de proiecte, printre care cele mai importante două respinse în ședința ordinară de săptămâna trecută.

A fost circ mare atunci pe repartizarea unor sume de bani primăriilor din județ, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale și de repartizarea unor sume din impozitul pe venit în anul 2019 pentru susținerea programelor de infrastructură și dezvoltare locală. Ambele au căzut la vot, însă au fost reluate în ședința de marți.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii s-au ținut tare pe poziție, adică aceeași de săptămâna trecută, susținând că nu vor susține proiectele.

„Supun atenției faptul că la repartizarea pe UAT-uri pentru drumurile județene și comunale PNL primește pentru două primării suma de 550.000 lei, în timp ce diferența până la aproximativ 87% din suma de 4,3 milioane lei, se duce numai primării PSD. 12,5% din total sumă pentru PNL, pentru două primării…”, a spus consilierul George Niculescu, cu referire la primul proiect.

Referitor la sumele privind dezvoltarea locală, a intervenit consilierul Marian Iordache.

„PNL își păstrează argumentația de data trecută și anume că împărțirea este inechitabilă. Se păstrează inechitatea, modul de distribuție, s-a schimbat în cazul unei comune care a primit mai mult, dar asta nu schimbă deloc inechitatea flagrantă între comunele PSD și celelalte. Grupul PNL va vota împotrivă”, a spus Iordache.

Președintele CJC Marius Horia Țuțuianu nu a dorit să întrețină un dialog cu opoziția, răspunzându-le celor doi consilieri din scurt.

„Am fost explicit și data trecută și am spus că nu poți face drumuri comunale cu 100.000 lei… Să înțeleg că aveți ceva împotriva primarilor dvs.?”, a spus Țuțuianu.

Primul proiect vizează alocarea a aproximativ 37 milioane lei pentru toate primăriile din județ, iar al doilea alocarea a peste 28 milioane lei, de asemenea, pentru toate primăriile. De data aceasta, ambele au fost adoptate.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.