Legile Justiției, modificate DIN NOU! Stelian Ion: „Martorii nu mai pot fi protejați, infracționalitatea scapă de sub control! PSD dă legi pentru infractori numai înainte de sărbători!”

Ședința de marți a Comisiei speciale comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției a fost după cum era de așteptat: cu tăvăleli între putere și opoziție.

CITEȘTE ȘI:

Social-democratul Florin Iordache a intrat iar în colimatorul USR, iar Eugen Nicolicea, care aștepta un răspuns de la președinție privind acceptarea sa ca ministru al Justiției, a fost ironizatul zilei. Cu toate acestea, opoziția nu a ieșit prea bine din această ședință, însă trage un semnal de alarmă: votul final de miercuri din Camera Deputaților ar putea să fie unul foarte periculos!

„Am avut câteva amendamente pe fiecare articol în parte, am spus despre dezincriminarea neglijenței în serviciu, a abuzului în serviciu în forma în care a fost condamnat Liviu Dragnea și care acum, această modificare, l-ar avantaja în mod direct în dosarul său”, a spus deputatul constănțean al USR, prezent la ședință, Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Din punctul de vedere al parlamentarului constănțean, legile penale sunt sub un asediu al social-democraților.

„Activitatea procurorilor este cu mult îngreunată, nu mai pot da protecția cuvenită pentru martorii aflați sub amenințare, nu mai pot face anumite anchete, anumite verificări din punct de vedere financiar, sunt numai modificări care îngreunează anchetele și care, în final, vor conduce la o infracționalitate fără precedent în România. Nu stăteam foarte rău din acest punct de vedere, organele judiciare țineau sub control infracționalitatea, pe parte de corupție era o luptă continuă, dar iată că în Parlamentul României se sabotează tot ce s-a câștigat în ultimii ani!”, a mai spus Stelian Ion.

„Legiferează în imediata apropiere a sărbătorilor”

Miercuri, va avea loc votul în Camera Deputaților, iar deputatul constănțean face apel la UDMR și la minorități să nu fie complicii PSD, partid care legiferează în apropierea sărbătorilor, când oamenii sunt preocupați cu alte chestiuni.

„După mai bine de doi ani de la OUG 13, după ce s-au votat legile Justiției așa cum s-au votat și după atâtea Ordonanțe, practic, mâine se va da votul final în Camera Deputaților pe cele mai importante legi. Este cea mai gravă situație din ultimii doi ani, din punct de vedere legislativ, pentru că aceste modificări îi ajută în mod substanțial pe infractori! Vorbim nu doar cei care au săvârșit fapte de corupție, ci și cei cu fapte cu violență, toate infracțiunile grave! Acesta este PSD, aceasta este maniera în care ei legiferează, așteaptă momentul prielnic, cum au făcut și ultima dată – în imediata apropiere a sărbătorilor, când oamenii sunt preocupați în mod firesc de alte chestiuni, sărbătorile pascale acum, oamenii s-au săturat de modificarea legilor Justiției și nu s-ar putea trece prin Cameră dacă nu ar fi o înțelegere cu UDMR! Sperăm ca UDMR să nu fie complicele PSD și al ALDE la aceste maltratări ale legislației penale și la această favorizare a infractorilor! (…) Este foarte important și ca aceștia (reprezentanții minorităților – n.r.) să înțeleagă că au o mare responsabilitate și că de ei depinde cursul ulterior pe care îl va avea România”, a mai spus deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.