Legile justiției, corelate cu raportul Comisiei de la Veneția? Stelian Ion a luat foc: „Țară scăpată din frâie! Habarniști cu interese penale se joacă de-a guvernarea! Nu avem cu cine purta o discuție normală în comisiile vieții!”

Preşedintele comisiei speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, a anunţat, marţi, că săptămâna viitoare se va întâlni cu parlamentarii, Ministerul Justiţiei, Parchetul General şi CSM la discuţii privind corelarea legilor justiţiei cu observaţiile Comisiei de la Veneţia, el invocând o posibilă OUG.

CITEȘTE ȘI:

Scandal MONSTRU în Parlament la primul val de modificare a legilor justiției. USR-iștii au blocat ședința, strigând la megafon. „Să plecăm acasă dacă suntem atât de IDIOȚI!” La Cameră încă se vota, la Senat exista număr de înregistrare!

Eu personal îmi doresc un raport favorabil din partea Comisiei de la Veneţia, am spus că aceste legi sunt făcute în concordanţă cu deciziile Comisiei de la Veneţia şi dacă sunt necesare corecţii, fără îndoială în urma dezbaterilor şi observaţiilor din comisie să poată fi modificate tocmai pentru ca raportul din luna octombrie al Comisiei de la Veneţia să fie unul favorabil. Comisia de la Veneţia, în raportul preliminar, ne-a făcut câteva observaţii, peste 5-6, cred că asupra unuia, sau asupra a două ne putem apleca. Nu puteam interveni pentru că erau deja trecute de CCR şi nu mai puteam reveni la legile pe care Parlamentul deja le adoptase”, a spus Iordache.

Auzind de întâlnire, deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a precizat că „trebuia să votăm asupra legilor justiției abia după primirea acestui aviz”.

„Tocmai am fost informat și eu că ne vom întâlni săptămâna viitoare în Comisia Specială condusă de dl. Florin Iordache pentru a discuta variante de punere în acord a legilor justiției cu Raportul Comisiei de la Veneția printr-o eventuală OUG… La întâlnirea cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, aceștia au fost certați de PSD pentru că și-ar fi permis să dea un raport preliminar critic, incorect, subiectiv, cu argumente politice și nu juridice. Și-au revenit în fire pesedistii? Mira-m-aș! Nu era mai simplu, mai normal să așteptăm avizul Comisiei de la Veneția, așa cum am cerut cei din opoziție, și să votam asupra legilor justiției abia după primirea acestui aviz? Nuuuu, pesediștii, Tudorel Toader, înșiși judecătorii CCR s-au ținut bățoși că ei nu au nevoie de acest aviz, că ei știu mai bine care ar putea fi opinia Comisiei. Au știut așa de bine, încât Comisia i-a contrazis pe foarte multe dintre propunerile lor halucinante! E bine că există consultări, dar inversăm rolurile constituționale? S-a transformat Guvernul în legiuitor, iar Parlamentul a dobândit rolul de a propune acestuia proiecte de OUG!? Haos instituțional, țară scăpată din frâie, asta se întâmplă! Câțiva habarniști cu interese penale se joacă de-a guvernarea și de-a legiferarea. Raportul Comisiei de la Veneția e unul preliminar. Cel final îl vom primi în octombrie. Nu e firesc să așteptăm raportul final, poate vor mai exista și alte critici. Sau dăm altă OUG? Întreb și eu așa, aiurea, că oricum n-avem cu cine purta o discuție normală în comisiile vieții”, a spus deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Nicolicea vrea să pună leucoplast la gura deputaților: cei care perturbă activitatea ar putea fi suspendați între 2 și 30 de zile! Stelian Ion: „Este o încercare de intimidare, de punere a pumnului în gură“

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*