Legea salarizării, aplicată și la Constanța. Majorări de indemnizații pentru consilierii locali și aparatul de specialitate al Primăriei

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Constanța s-a aflat, luni, un proiect de hotărâre privind stabilirea indemnizației lunare de care beneficiază consilierii locali ai municipiului Constanța și un altul, privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanța și din serviciile publice aflate în subordinea CLM.

Potrivit Legii nr. 153/2017, salariile se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Local în urma consultării organizaţiei sindicale reprezentative la nivel de unitate și aplicarea acestuia se face etapizat, începând cu 1 ianuarie 2018, excepţie făcând salariile lunare ale personalului prevăzut la art. 11, respectiv funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din aparatul propriu şi din serviciile publice de interes local, precum şi indemnizaţiile lunare ale personalului care ocupă funcţii de demnitate publică, care se stabilesc prin înmulţirea coeficienţilor cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, de la data de 1 iulie 2017.

Astfel, în ceea ce privește consilierii locali municipali, în perioada 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2021, indemnizația lunară a acestora pentru participarea la numărul maxim de ședințe este de până la 10% din indemnizația lunară a primarului. Indemnizația primarului Decebal Făgădău este de 13.050 lei.

Primul proiect a fost adoptat, luni, în unanimitate de consilierii municipali, la fel și cel privind aparatul de specialitate al Primăriei Constanța. Prezentăm mai jos salariile de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual, începând cu 1 iulie a.c.:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*