Legea privind spitalul militar de la Constanța, contestată la CCR. Mihu (PSD): „Iohannis funcționează în această „pereoadă” pas cu pas, primul pas a fost să OPREASCĂ construcția unui spital!”

Președintele Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale, vineri, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional „Carol I”.

Proiectul de Lege privind aprobarea obiectivului de investiţii Spitalul Militar Regional „Carol I”, inițiat de parlamentarii constănțeni ai PSD, a fost adoptat, pe 27 mai, definitiv în Camera Deputaților. Unitatea spitalicească este menită să deservească „pacienți din zona Dobrogei și de sud est a țării” și va fi construită pe raza municipiului Constanța.

Proiectul de lege a stat ani de zile în sertarele Senatului, a fost adoptat pe 23 aprilie și din 29 aprilie a ajuns la Camera Deputaților. Marți, 26 mai, a fost emis și raportul favorabil al comisiei pentru buget, iar a doua zi a fost adoptat în plenul Camerei cu 306 voturi pentru și două abțineri.

Șeful statului nu a fost de acord cu construcția acestui spital și a contestat la CCR. Evident, social-democrații constănțeni sunt revoltați pe gestul lui Iohannis, printre care și senatorul Ștefan Mihu.

„La începutul acestei luni, domnul președinte ne-a spus la televizor că vor investi bani importanți în sistemul de sănătate. Ei vor investi, adică „guvernul meu”. Pentru că domnul președinte funcționează în această „pereoadă” pas cu pas, primul pas a fost să oprească construcția unui spital, al nostru, de la Constanța. Ce pot să spun în calitate de co-inițiator și susținător al unui spital pentru constănțeni? Dezamăgit, puțin spus. Revoltat, cam pe acolo. Este imposibil să ne imaginăm ce are în cap acest domn care se recomandă tot timpul ca președinte al tuturor românilor. Constănțenii nu sunt români? Ei nu merită un spital? Turiștii care vin pe litoral nu au nevoie de servicii de sănătate de calitate? Sau nici de ei nu avem nevoie, pentru că îi trimitem în Germania? Ne vom mobiliza, pentru că nu putem să acceptăm o asemenea bătaie de joc. Noi am promis încă de la preluarea mandatului din 2016 că ne vom bate pentru constănțeni ca să aibă un astfel de spital, ne-am luat acest angajament și asta vrem să facem”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *