Legea dării în plată a fost ADOPTATĂ! Mesajul inițiatorului către Mugur Isărescu: „Oprește intoxicarea și presiunile publice”!

Controversata lege a dării în plată a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, asta după ce a fost reexaminată la solicitarea președintelui Klaus Iohannis. Legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite a fost adoptată printr-un vot covârșitor, 207 „pentru” și doar 1 „împotrivă”, susținătorii deputatului Daniel Zamfir aplaudând minute în șir de la balcoanele Camerei Deputaților.

„Se împlinește un an de când împreună cu dvs., cu 156 de colegi, am inițiat acest proiect. În toată această perioadă, despre legea dării în plată s-au spus toate grozăviile pământului: pleacă investitorii, vor pleca și tinerii în alte țări, că aici nu este un banking Islamic. Bineînțeles, s-a spus că de legea asta va beneficia mafia rusească! A fost poate cea mai virulentă campanie de manipulare și intoxicare din câte am văzut eu vreodată! S-au arătat îngrijorate de legea dării în plată toate fundațiile domnului George Soros din România și, bineînțeles, n-a scăpat nici fundația Salvați Copiii! Au sărit în apărarea băncilor instituțiile internaționale, ceea ce poate era de așteptat. Ceea ce nu era de așteptat era poziția Guvernului României și a BNR. Să spui că darea în plată aruncă în aer sistemul bancar e o manipulare ordinară! De aceea, de la tribuna Parlamentului, eu îi cer guvernatorului României să oprească intoxicarea, să înceteze cu presiunile publice pe care le face! Să îi lase pe români să decidă ei felul în care vor să își trăiască viața de acum încolo!”, a spus deputatul Daniel Zamfir.

Toate grupurile parlamentare au susținut proiectul de lege. Prin acestea, grupul ALDE.

„Grupul parlamentar ALDE a susținut acest proiect de prima dată, am avut opinii, respectând valoarea democrației am ajuns iată la un final, care aduce un strop de echilibru în raportul dintre bancă-debitor-creditor-deponent. Știm că nu este o lege perfectă, dar este un act de curaj al Parlamentului și îi felicit pe toți cei care au contribuit la aceasta”, a spus deputatul Bogdan Ciucă.

Lui i-a urmat la tribuna Camerei Deputaților reprezentantul UNPR, Mario-Ernest Caloianu.

„UNPR a susținut această lege și vreau să spun că există un nou concept pe care băncile trebuie să îl înțeleagă: nu noi cumpărăm credite de la bănci, ci băncile cumpără banii noștri ieftin! În acest moment, cu această zi istorică din sistemul bancar românesc, în care am dat un semnal că avem atitudine, trebuie să înțeleagă că noi suntem cei care facem credite și care ne vindem banii mult prea ieftin în comparație cu piața creditelor europene! Atitudinea trebuie să fie în corelație cu ceea ce înseamnă consensul BNR și nu numai!”, a spus Caloianu.

Dragnea, mesaj pentru Zamfir

PSD a susținut fără reserve proiectul deputatului liberal, însă Liviu Dragnea s-a arătat iritat de ieșirile lui Zamfir la adresa BNR și l-a atenționat de la tribuna Camerei Deputaților.

„În numele PSD, vreau să doresc succes tuturor celor cărora legea se adresează. Astăzi, nu a câștigat nici un parlamentar, nici un partid politic, ci poate sute de mii de cetățeni români care au posibilitatea ca, într-adevăr, să decidă ei ce fac cu viața lor. Nu am fost de acord să susținem o abordare pătimașă, nu am fost de acord ca legea să rămână fără plafon. Nu am fost de acord ca de astfel de legi să beneficieze unii care au luat milioane pentru a-și face locuințe. (…) Nu am fost de acord ca un program bun, Prima Casă, să fie afectat de această lege. De asemenea, pentru noi este important ca de azi înainte și sistemul bancar să înțeleagă că au rolul civic de a sprijini economia și persoanele fizice! Ca sfat pentru initiator, îl înțeleg că a fost foarte pătimaș, nu trebuie folosită această lege pentru a se plăti polite, nici măcar verbale, față de alte instituții ale statului, cu atât mai mult împotriva BNR. Nu este o lege împotriva sistemului bancar, nu este o lege împotriva BNR, ci pentru cetățenii români!”, a spus Liviu Dragnea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Legea dării în plată a fost ADOPTATĂ! Mesajul inițiatorului către Mugur Isărescu: „Oprește intoxicarea și presiunile publice”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *