Legea care EXTINDE atribuțiile polițiștilor, ADOPTATĂ de Parlament. Opoziția o CONTESTĂ la CCR! Stelian Ion: „Vedem negru pe alb: LIBER LA BĂTUT protestatari pașnici!”

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, definitiv proiectul de lege prin care polițiștii obțin atribuții sporite în misiune. Printre prevederile legii este și amendarea celor care refuză să se legitimeze în fața polițiștilor. Dezbaterile din plen au fost încinse, proiectul inițiat de Carmen Dan și Florin Iordache fiind adoptat cu 173 de voturi pentru, 82 împotrivă și 6 abțineri.

La aproape un an de la violențele din Piața Victoriei, opoziția reclamă faptul că inițiativa parlamentarilor puterii nu este credibilă. PNL a arătat că polițiștii vor putea comite abuzuri la adresa cetățenilor și va contesta legea la Curtea Constituțională, iar USR a punctat faptul că oamenii legii au… liber la bătut protestatarii pașnici, așa cum a precizat de la tribună, după votul final, deputatul constănțean Stelian Ion.

Această propunere a doamnei Carmen Dan și a domnului deputat Florin Iordache nu face decât să dea liber la bătut protestatarii pașnici. Am exprimat în amendamente pe larg, cu argumente, care sunt problemele. Este păcat de câteva reglementări care sunt pozitive și pe partea de tehnicieni de lai MAI erau de așteptat astfel de reglementări. Din păcate, la pachet cu unele reglementări bune ați pus și aceste chestiuni care vă interesează foarte mult! Ceea ce este păcat este faptul că încercați să dați impresia acum că v-ați schimbat discursul, că sunteți cei mai mari apărători ai luptei împotriva infractorilor și împotriva corupției, dintr-o dată veniți cu discursul ăsta la 180 de grade, diferit față de ceea ce ați susținut până acum. Nu sunteți credibili! Dacă vă interesa efectiv această zonă a apărării drepturilor și libertăților ați fi făcut ordine în propria ogradă, ați fi înlăturat dintre deputații cu condamnări penale înainte să veniți cu acest discurs și astfel puteați fi credibili! Nu putem să vă credem că intențiile voastre sunt bune, mai ales când vedem și textul de lege în față, negru pe alb: liber la bătut protestatarii pașnici!”, a spus deputatul Stelian Ion.

După votul final de miercuri, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Proiectul a fost adoptat și de Senat pe 28 mai.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *