Legea bugetului de stat, pe repede-înainte. Lungoci (PSD): „Eu aș sta și duminica…”

Bugetul pentru anul 2022 va fi pus în dezbatere publică în cursul zilei de vineri, iar luni ar urma să fie adoptat de către Guvern. Astfel, legea bugetului de stat ar urma să fie adoptată de către Parlament înainte de Crăciun. La începutul acestei săptămâni, preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că deficitul bugetar asumat pentru 2022 este de 5,84% din PIB pe cash şi de 6,2-6,3% pe ESA.

Legea bugetului va fi publicată în transparenţă vineri dimineaţa iar duminică şi luni Guvernul urmează să aprobe atât proiectul de buget cât şi legea plafoanelor şi legea asigurărilor sociale, a anunţat joi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Legea bugetului de stat, legea plafoanelor şi legea asigurărilor sociale vor fi puse în transparenţă vineri dimineaţa şi vor fi aprobate în Guvern duminică şi luni”, a anunţat, joi, la Parlament, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, tot joi, că se aşteaptă ca bugetul pe anul 2022 să fie unul realist, clar şi bine fundamentat.

Haideţi să vedem mai întâi primul draft al acestui buget. Nu va fi un buget de mare cheltuială, fiindcă dacă vrem să ne încadrăm în deficitul pe care ni le-am propus şi îl vrem, va fi nevoie de un buget foarte realist. Am discutat în câteva rânduri despre acest lucru şi este cel puţin la nivel de Guvern foarte clar că bugetul trebuie să fie unul realist, clar şi bine fundamentat. Asta este ce aştept de la acest buget. Dacă va fi construit aşa cum sunt promisiunile, nu văd acum nicio problemă în a promulga un astfel de buget”, a spus şeful statului înainte de a participa la reuniunea Consiliului European, întrebat cum apreciază construcţia bugetului până în acest moment şi dacă bugetul ar putea fi promulgat până la finalul anului.

Întrebat dacă investiţiile vor rămâne la 7% din PIB, el a răspuns: „Aşa ar trebui să fie. Să vedem forma finală a bugetului”.

Faptul că se va lucra și în weekend pe legea bugetului de stat nu îl afectează pe deputatul social-democrat constănțean, Lucian Lungoci, care ne-a precizat faptul că stăm și până la 12 noaptea, ca data trecută, dacă e nevoie, iar el ar fi dispus să stăm și duminică. Aceasta pentru că ambiția coaliției este s-o tranșeze cu bugetul pe 2022 până de Crăciun:

„Ne putem încadra și data trecută a fost adoptat tot în două zile… Stăm de dimineață până la 11-12 noaptea, ca data trecută, nu e problemă. Ministerele au finalizat bugetele, trebuie centralizat la Finanțe, apoi fiecare comisie să adopte bugetele în parte… mai degrabă e de lucru la comisii… De votat articol cu articol în maxim două zile se termină procedura. Dacă nu sunt amendamente multe, poate fi finalizat și într-o zi… Eu aș spune să stăm și vineri, sâmbătă și duminică și gata!”, a spus deputatul Lungoci, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.