Spread the love

Proiectul „Brăiloiu” privind modificarea Legii pensiilor militare de stat, a fost respins, definitiv, miercuri, de Camera Deputaților. Inițiatorul, senatorul social-democrat constănțean Tit-Liviu Brăiloiu, a dorit modificarea Legii nr.223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul „așezării în limite firești vârsta minimă de pensionare a militarilor și polițiștilor, aceasta urcând acum la 50 de ani, pentru pensiile de serviciu anticipate”.

CITEȘTE ȘI:

Prin ridicarea vârstei de pensionare a militarilor și polițiștilor la vârsta de 50 de ani, parlamentarul constănțean a deschis Cutia Pandorei, iar sindicatele MAI și asociațiile profesionale din MApN au luat foc. Interesul pentru acest subiect este maxim și pentru Constanța, întrucât proiectul de lege îl ajuta în mod direct pe actualul inspector-șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu.

CITEȘTE ȘI:

După ce a fost adoptat de Senat pe 3 iunie, proiectul a mers pe repede-înainte în Camera Deputaților, unde traseul legislativ din primul for nu a mai fost pozitiv. Sindicatele MAI și asociațiile profesionale din MApN au dus un adevărat război în comisii, iar miercuri proiectul a fost respins definitiv la votul final. Din cei 240 de deputați prezenți, 236 au votat pentru respingere și doar 4 s-au abținut.

Proiectul de lege este disponibil integral AICI!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *