Legea autonomiei Ținutului Secuiesc, RESPINSĂ. Mihu (PSD): „Dacă Iohannis suferă pentru români, de ce i-a trimis la export pe plantații germane și permite vânzarea pădurilor la firme austriece?”

Propunerea legislativă privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc a fost adoptată marți de Camera Deputaților. Aceasta a fost adoptată ca urmare a depășirii termenului de 45 de zile, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constituția României republicată. Pentru a fi aprobată, legea a trebuit să treacă și prin Senat, la votul final.

Senatul s-a reunit, miercuri, de urgență în ședință, de la ora 14.00, pentru a respinge Legea privind autonomia Ținutului Secuiesc. De la adoptarea de marți și până astăzi s-au revărsat toate pasiunile politice, culminând, cu câteva momente înainte de votul din Senat, cu declarații publice ale președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a punctat faptul că „PSD vrea să dea Ardealul ungurilor, insistând din nou asupra majorității toxice pe care social-democrații o au în Parlament.

În replică, parlamentarii PSD consideră că Iohannis are un exercițiu electoral, întrucât o astfel de lege nu poate fi adoptată niciodată în România, așa cum ne-a precizat și senatorul constănțean al PSD, Ștefan Mihu.

„Emil Cioran zicea că să treci de la limba română la limba franceză e ca și cum ai trece de la o rugăciune la un contract. Președintele Iohannis a trecut azi de la română, la maghiară, ca să ne jignească pe toți! Am asistat cu tristețe la o atitudine antieuropeană, profund nocivă a președintelui Iohannis, care a speculat în cea mai populistă abordare o temă naționalistă fără nici un temei. PSD nu susține nici o autonomie și proiectul nu avea nici o șansă să treacă nici înainte de dezmățul de tip Wehrmacht de la Palatul Cotroceni! Iohannis știa foarte bine acest lucru, însă a ales să arunce acuzații grave și manipulatoare. Dacă tot zice că suferă pentru români, de ce i-a trimis la export pe plantații germane și de ce permite vânzarea pădurilor României la firme austriece?”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

Parlamentarul constănțean a votat pentru raportul de respingere și împotriva proiectului de lege, motivând votul cu exemplul armoniei interetnice din Dobrogea.

Vă dau un exemplu de armonie interetnică: Dobrogea! Sănătate la toți!”, a spus Mihu la votul final din Senat.

Propunerea legislativă privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost respinsă în Senat, cu 126 de voturi pentru raportul de respingere și 9 împotrivă. Senatorii UDMR au votat împotriva raportului de respingere și pentru adoptarea proiectului de lege.

Proiectul de lege conține o serie de paragrafe extrem de periculoase pentru siguranța statului român. Astfel, regiunea ar fi avut propriul președinte, un Consiliu de Autoadministrare și o Comisie de Autoadministrare. De asemenea, regiunea autonomă și-ar fi putut înființa propria poliție și ar fi putut să gestioneze tot ce înseamnă resursele din actualele județe Harghita, Covasna și Mureș.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.