Lege promulgată: Părinții primesc ZILE LIBERE PLĂTITE când şcolile sunt închise

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, sâmbătă, legea prin care părinţii primesc zile libere plătite când şcolile sunt închise în situaţii speciale, pentru supravegherea copiilor, anunță Administrația Prezidențială.

CITEȘTE ȘI:

Parlamentarii au adoptat joi legea prin care angajatorii sunt obligaţi să acorde zile libere plătite unuia dintre părinţi dacă şcolile se închid din cauza unor situații speciale. Potrivit legii, părinții care pot beneficia de zile libere sunt cei care au copii sub 12 ani.

Indemnizaţia pentru fiecare zi liberă este de maximum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie. Parlamentarii au stabilit ca banii să fie alocaţi din contribuţiile de 2.25% pe care fiecare angajat le oferă statului.

Unităţile de învăţământ au fost închise până pe 22 martie, din cauza crizei generate de coronavirus.

România a înregistrat vineri, 13 martie 2020, cele mai multe cazuri de până acum de persoane contaminate cu noul coronavirus confirmate într-o singură zi: 34.

Bilanțul total al celor care au fost depistați cu acest virus a ajuns sâmbătă dimineață la 97. În acest context, România se îndreaptă către scenariul nr. 3 elaborat de autorități, acela când numărul bolnavilor va depăși 100. 

La Constanța, situația se prezenta sâmbătă dimineață astfel:

  • 24 persoane carantinate,
  • 679 persoane în izolare,
  • 5 cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.