Lecție de istorie, în aer liber: Primăria, comunitatea elenă și comunitatea armeană organizează dezbaterile „Oameni de poveste”

Primăria Municipiului Constanța împreună cu Comunitatea Elenă și Comunitatea Armeană vă invită să descoperiți „Oamenii de poveste” care au marcat orașul de la malul mării.

Începând cu 1 August vor avea loc mai multe evenimente culturale unice, de prezentare a unor importante și sonore personalități ale Constanței. Pentru început, joi, începând cu ora 19.00, în fața Muzeului Ion Jalea situat în apropierea falezei Cazinoului, pe strada Arhiepiscopiei Nr.26, îl vom descoperi pe sculptorul Ion Jalea.

„Vom auzi expunerea plină de fragmente de istorie si încărcătură emoțională despre marele sculptor realizată de doamna doctor Doina Pauleanu, director al Muzeului de Artă Constanța, păstrătoare a valorilor patrimoniale locale. Ni se va alătura doamna Lelia Rus Pîrvan, șef secție a Muzeului de Artă, ce ne va prezenta particularitățile și secretele sculpturilor din muzeu și ale operei marelui sculptor. În concluzie, vă invităm să fiți alături de noi în acest periplu săptămânal al culturii constănțene începând cu joi, 1 August ora 19:00, ocazie cu care veți descoperi și cine este următorul om de poveste al bătrânului Tomis. Pentru a marca acest eveniment, Muzeul Ion Jalea va fi deschis până la ora 21:00”, au precizat organizatorii.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.