Lavrov a comparat SUA cu regimul lui Hitler și susține că Occidentul ar plănui un RĂZBOI NUCLEAR împotriva Rusiei

Serghei Lavrov repetă propaganda rusească conform căreia guvernul ucrainean este un regim neo-nazist și spune că bandele jefuiesc orașe, inclusiv în Mariupol. Afirmațiile nu sunt susținute de nicio informație venită din teren. Lavrov mai spune că ucrainenii „încearcă acum să folosească civilii ca scuturi umane”. El susține că oamenii nu ar trebui să „se uite doar la acest film de la Hollywood” scris de mass-media occidentală „unde există un rău suprem”.

Ministrul rus de externe mai spune că NATO încearcă să întărească securitatea Occidentului în detrimentul Rusiei. El compară SUA cu Napoleon și Hitler, spunând că, „pe vremuri, Napoleon și Hitler aveau scopul de a subjuga Europa – acum americanii o fac”.

El afirmă că anularea proiectului Nordstream 2 arată locul” UE, sugerând că SUA s-au aflat în spatele deciziei.

Toată lumea spune că al treilea război mondial nu poate fi decât nuclear, dar vă atrag atenția că asta este în mintea liderilor Occidentali, nu a rușilor”, a spus șeful diplomației de la Moscova.

El a amintit despre declarațiile recente ale omologilor săi francezi și britanici, Jean-Yves Le Drian și Elizabeth Truss, referitoare la descurajarea nucleară și riscul unui război cu Rusia.

Dacă unii lucrează la un adevărat plan de război împotriva noastră, și cred că o fac, trebuie să se gândească cu atenție”, a spus el, adăugând că „nu vom lăsa pe nimeni să ne destabilizeze”, potrivit AFP.

Cu o zi înainte Serghei Lavrov a declarat că, în cazul în care ar avea loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare și va fi unul distructiv.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zakharova, avertizează că furnizarea de arme din alte țări către Ucraina va duce la pierderi și mai mari pentru Kiev, relatează TASS. Diplomatul l-a citat pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care spunea că țara sa primește din ce în ce mai multe arme de la partenerii săi în fiecare zi. „Acest lucru va duce la pierderi și mai mari pentru Ucraina. Acest lucru va duce la proliferarea acelorași arme în țările europene, inclusiv în cele care le furnizează în prezent”, a subliniat Zakharova.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că începe o „operațiune militară specială” în Ucraina, ca răspuns la apelul de ajutor al liderilor republicilor Donbass.

SUA, UE, Marea Britanie, precum și o serie de alte state au anunțat că impun sancțiuni economice drastice împotriva persoanelor fizice și juridice ruse. Sancțiunile economice sunt un fel de taxă asupra independenței, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat presei ruse și străine, relatează TASS.

Lavrov a subliniat că Rusia este pregătită să lucreze în toate domeniile în care există o disponibilitate reciprocă de a desfășura afaceri pe baza unui echilibru de interese. „Vă asigur că acele țări care și-au interzis companiilor să lucreze în Federația Rusă au făcut acest lucru sub o presiune enormă. Ei spun acum: Trebuie să suferim, chiar dacă doar să dăm Rusiei o lecție”, a adăugat ministrul rus de Externe.

Lavrov a remarcat declarația reprezentantului SUA, care a spus că Washingtonul nu vrea să permită creșterea prea rapidă a prețului petrolului, pentru că va fi benefic pentru Rusia. „Vedeți, nu pentru că benzina va fi scumpă la benzinării, iar alegătorul american va plăti un preț mai mare și, prin urmare, va experimenta o atitudine negativă față de autorități, ci pentru că va fi benefică pentru Rusia”, a spus ministrul.

Adică, creierul lor este ascuțit doar pentru un singur lucru: să pedepsească Rusia la maximum“, a adăugat el. „Desigur, acest lucru are un efect asupra economiei, asupra sferei sociale. Dar vă asigur că vom rezolva toate aceste probleme pe care Occidentul ni le creează din dorință, subliniez încă o dată, nu pentru a ne asigura propria securitate, nu se pune deloc problema securității Occidentului, ci din dorința de a folosi Ucraina ca instrument și ca instrument, un pretext pentru a împiedica Rusia să se angajeze în politică independentă.”

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *