Laurențiu Rebega, europarlamentar: „Chem, acum, toate forțele politice, patriotice și naționaliste, la încheierea unui Pact pentru Demnitatea Națională!”

Naționalismul românesc se îndreaptă vertiginos spre patetism. După trecerea în neființă a lui Corneliu Vadim Tudor, s-a dat startul la lupta pentru legitimitatea elitei naționaliste. Toți cei care se revendică de la politica nationalistă s-au făcut de râs la alegerile locale, atât PRU, cât și PND defilând astăzi cu cifre rușinoase. În acest sens, rândurile celor care fac „apel pentru naționalism” se îngroașă și, astăzi, li se alătură europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte al  Grupului Europa Națiunilor și a Libertății. În România, naționalismul prinde doar ca discurs și nicidecum ca voturi, așa că Rebega încearcă marea cu degetul.

„Sondajele, anterioare campaniei electorale, au arătat că românii au o predispoziție reală, demonstrată statistic, pentru valorile naționale și că resping, din ce în ce mai ferm, partidele și personajele politice care s-au instalat la putere în ultimii 20 de ani. Pe acest fond ar fi fost absolut normal ca opțiunea unui segment important al electoratului să se îndrepte către naționalism, dar nu a fost așa. Și asta e cel puțin ciudat… E drept că partidele naționaliste au fost dezbinate și apoi risipite în lupte cu mize mici. Cu toate acestea, împreună, ar fi trebuit să adune minim 15% din sufragiile electoratului. Blocarea partidelor patriotice a fost deliberată! A fost, pe de o parte opera partidelor mari ale„sistemului”, care au făcut, ca și în alte dăți, promisiuni naționalist-demagogice, iar pe de altă parte, pe fondul tragediei de la Colectiv, a fost opera unui mainstream, creat artificial pe new media, prin care revolta anti-sistem a fost drenată către USB. Acest USB, o formațiune artificial creată tocmai pentru a compromite mișcările naționaliste, a monopolizat nemulțumirile anti-sistem și a venit în fața națiunii cu un program prin care, de fapt, se privatizează politica României”, a precizat, joi, europarlamentarul Laurențiu Rebega.

Acesta susține că România, ca stat suveran, „a mai făcut un pas către prăpastie” și cheamă „toate forțele politice, patriotice și naționaliste, la încheierea unui PACT PENTRU DEMNITATEA NAȚIONALĂ!”

„În ceea ce mă privește, nu voi ezita să fac orice efort pentru a strânge împreună cât mai mulți lideri politici patrioți, mișcări, organizații, și nu în ultimul rând, cetățeni de bună credință care să dorească să lupte pentru ideea națională! Eu cred că majoritatea politicienilor români din ultimii zece ani a păcătuit tocmai prin lipsa de curaj și de viziune, reducând idealul național la propriul interes. Să-i uităm pe acești politicieni care au căpușat țara! De la ei nu vom primi decât vorbe goale! Pe dumneavoastră, cetățeni simpli ai României, oameni pe care vă doare prăbușirea demnității naționale, vă chem să purtăm un dialog tenace, insistent și persuasiv, pentru ca mai apoi, în numele iubirii de neam și de țară, să ne unim eforturile patriotice în a construi o Românie care să-și iubească și să-și dezvolte valorile, dar mai ales în care oamenii să fie fericiți să trăiască. Ca să ne putem face auziți, ca să putem schimba degradarea actuală a țării, trebuie să ne unim! Veniți în jurul PACTULUI PENTRU DEMNITATEA NAȚIONALĂ!”, a concluzionat europarlamentarul Laurențiu Rebega.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *