Laura Codruța Kovesi anunță anchete de amploare la nivel european: Toate fraudele financiare cu daune mai mari de 10.000 de euro

Primul procuror european, Laura Codruța Kovesi, a declarat pentru publicația N1 că slujba ei va fi să investigheze toate acele infracțiuni legate de fraudă, în special frauda financiară legată de banii Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că „vom investiga frauda financiară comisă împotriva bugetului UE cu daune mai mari de 10.000 Euro.”

„În general, mă voi ocupa de frauda financiară, corupția, infracțiunile cu guler alb”, a spus ea, descriind noua ei slujbă care începe la 1 ianuarie 2021, în cadrul Parchetului European (EPPO).

Într-un interviu cu corespondentul european al N1, Kovesi, fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, a spus că „în calitate de procuror șef european treaba mea este să fiu sigur că iau toate măsurile administrative și organizatorice necesare pentru a începe EPPO și pentru a fi sigur că funcționează. Desigur, este o responsabilitate imensă; este o provocare uriașă, deoarece trebuie să găsim un răspuns comun pentru 22 de sisteme judiciare diferite din Europa.”

„Am sprijinul altor procurori europeni. Există un procuror european din fiecare stat membru participant. Vom avea procurori europeni delegați. Deci vom fi împreună o echipă puternică. Cred că vom face o treabă foarte bună”, a mai spus Kovesi.

Ea a confirmat că slujba ei va include o anchetă privind uciderea jurnaliștilor Daphne Galicia și Ian Kucijak.

Aceste tipuri de cazuri se află sub jurisdicția noastră. Ar trebui să spun că infracțiunile care au fost comise după 2017 intră sub jurisdicția EPPO. De asemenea, doamna Galicia și dl Kucijak au scris mult despre aceste cazuri, au scris despre legăturile dintre politicieni, oameni de afaceri și cei care comit aceste tipuri de fraude. Au plătit cel mai mare preț pentru aceasta și sper că EPPO va face o treabă excelentă. Vom investiga toate aceste infracțiuni în mod eficient și, în acest fel, îi putem recunoaște pentru efortul lor în dezvoltarea și expunerea acestor crime„, a spus ea.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.