Spread the love

Ziua de miercuri a marcat un nou circ la Castelu, în privința validării consiliului local. Dacă în urmă cu trei zile aleșii PMP au părăsit sala, fiind invalidată consilierul Antoneta Prodan, de data aceasta PSD și PNL au invalidat patru consilieri de la PMP, spre disperarea primarului Nicolae Anghel.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV SCANDAL monstru la Castelu: consiliul local nu s-a constituit, Anghel nu a depus jurământul. Procedura, amânată! (VIDEO)

„Ce să facem dacă așa e cu negociatul la noi? Suntem 11 în consiliu, din care 2 de la noi. Nu ne-au mai dat 4 de-ai noștri, că nu au mai vrut ei! Prefectul a citit articole de lege și că nu poate să zică nimic, decât că o să respecte legea. De mâine începem, atacăm hotărârea de la prefectură, iar dacă prefectul la rândul lui nu o atacă mergem noi în instanță!”, a spus primarul Nicolae Anghel, pentru TOMIS NEWS.

Nervii lui Stroe s-au încins. Palaz e foc și pară

Sursele noastre care au participat la ședința de miercuri de la Castelu ne-au precizat că, la un moment dat, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, i-a sunat pe consilierii social-democrați și i-a rugat să iasă din sală „ca să urle la ei”.

Acest detaliu ne-a fost confirmat și de Antoneta Prodan.

„Noi nu am fost la depunerea jurământului. L-am felicitat pe domnul primar. Noi suntem doi admiși și patru respinși (râde). A rămas așa… E mare agitație la nivel înalt, la vârf, cei puternici sunt supărați. De data aceasta nu au validat patru consilieri de la PMP! Nu a zis nimeni de ce, pur și simplu nu au vrut ei. Nu e legal, trebuie să acționăm în justiție. Prefectul a citit încă o dată art. 31 din legea care spune că trebuie să fie motive întemeiate și că o să suporte consecințele (consilierii PSD și PNL – n.r.), așa cum e normal!”, a spus Antoneta Prodan, pentru TOMIS NEWS.

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, susține că „treburile s-au rezolvat”, întrucât a avut loc o discuție cu vicepreședintele organizației județene a PSD, Gheorghe Donțu, care l-a asigurat că se va trece peste acest moment.

„Am vorbit cu Donțu astăzi și rămâne să se reanalizeze, ca să fie validați și ceilalți. Prefectul (Adrian Nicolaescu) trebuia să intervină, la ora asta cum e legislația este ilegală nevalidarea unor consilieri! Indiferent din partea cărui partid! La fel cum a făcut PNL și la Poarta Albă. Poți să invalidezi doar dacă are adresă de la partid sau și-a dat demisia! Donțu mi-a spus că se vor reglementa lucrurile, că au fost niște neînțelegeri și că se vor rezolva. Din punctul meu de vedere, dacă mergem pe legislație, e abuz în serviciu și nu e în regulă… e nelegal, total! Legea s-a modificat, nu mai e la latitudinea partidului! Da, vestea a ajuns la toți liderii politici. Sunt lucruri care sunt lămurite, dar acum sunt doar niște lucruri personale, nu politice. De aceea nu se validează la Castelu viceprimarul. Nu știu ce au făcut acolo, dar sunt personale. Nu că este a mea doamna viceprimar, dar chiar și-a făcut treaba, nu au fost probleme legate de ea”, a spus Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *