Las Fierbinți de… Cogealac. Cu excavatorul în ȘANȚ, la o lucrare… neaprobată!

Dacă suntem în campanie electorală, servim proiecte în toate localitățile. Comuna constănțeană Cogealac nu face notă discordantă și a demarat, printre altele, proiectul privind decolmatarea canalelor de colectare a apelor pluviale, care a intrat în linie… strâmbă, întrucât acesta nu este încă aprobat!

Oameni harnici, cei din administrația comunei Cogealac s-au aprobat de treabă, proiectul despre care vorbim ridicându-se la 178.500 lei din banii cetățenilor care habar nu au ce se întâmplă. Totodată, surse din cadrul primăriei Cogealac ne-au precizat că investiția se ridică, de fapt, la doar aprox. 30.000 lei, restul intrând probabil în plata Domnului.

Consiliul local al comunei se va întruni abia miercuri, 15 iulie, pentru a aproba proiectul, însă lucrările – fără acoperire contractuală și legală – au început deja de mai multe zile. În goana după banii din – practic – viitorul contract, firma câștigătoare a început să dea rateuri de tip Las Fierbinți, săptămâna trecută excavatorul căzând, la propriu, în șanț:

Politic vorbind, primarul comunei Cogealac, Gheorghe Alexa, s-a sucit zilele acestea și la alegerile locale din toamnă nu va mai candida pentru un nou mandat din partea PMP, ci a sărit în tabăra liberalilor.

Revenind la excavatorul din comuna proaspăt convertită la brătienism, acesta aparține SC LTA Mondial SRL, o firmă constănțeană înființată în 1997 și, potrivit clasificării CAEN, este specializată în… cultivarea cerealelor (exclusiv orez!) și a semințelor oleaginoase. În 2018, a avut un profit net de peste 6,7 milioane lei, dar și datorii de aproape 8,2 milioane lei; iar anul trecut (103 angajați) un profit net de peste 8,1 milioane lei, datoriile urcând la aproape… 160 de milioane lei!

Totodată, societatea comercială care a întocmit proiectul de colmatare este SC New Construct Black Sea SRL, înființată în 2009, a cărei activitate se încadrează în specificul lucrării. În 2018, New Construct Black Sea (șapte angajați) a avut un profit net de doar 46.182 lei și datorii de peste 10.000 lei. Anul trecut, societatea (nouă angajați) a înregistrat un profit net de doar 5.696 lei și datorii de peste 14.000 lei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *