Lansare editorială la MINAC, un volum continuator al revistelor de cultură dedicate spațiului dobrogean

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Consiliul Județean Constanța organizează miercuri, 29 ianuarie 2020, ora 14.00, în Sala Vasile Canarache a muzeului, lansarea primului volum din seria a treia a „Analelor Dobrogei”. Noul volum este continuatorul revistelor de cultură dedicate spațiului dintre Dunăre și Marea Neagră: „Arhiva Dobrogei” (1916, 1919 – 1920), „Analele Dobrogei” (1920-1938) și a noii serii a „Analelor Dobrogei” (1995 – 2012).

CITEȘTE ȘI:

Reluând șirul întrerupt al aparițiilor periodice, după un hiatus de șapte ani, prezentul volum acoperă o paletă largă de subiecte legate de evoluția spațiului dobrogean, fiind prezente cercetări asupra istoriei Dobrogei de la integrarea ei în Vechiul Regat și până în perioadă comunistă, studii dedicate unor personalități  dobrogene sau care au fost strâns legate de acest spațiu, unor monumente constănțene, precum și cercetări pe teme de istorie militară, geopolitică și altele, precizează reprezentanții MINAC.

Tipărit la Editura Ex Ponto din Constanța, volumul An 1 / 2019  din seria a treia a „Analelor Dobrogei” aduce în atenția specialiștilor și a publicului larg, deopotrivă, o serie de mărturii de epocă, documente, imagini de arhivă, dorindu-se a fi un preambul al numărului festiv pe care Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța îl are în pregătire, pentru a marca o sută de ani de la apariția revistei.

Volumul va fi prezentat de membrii Colegiului de redacție a revistei: dr. Sorin Marcel Colesniuc, dr. Lavinia Dumitrașcu, dr. Delia Roxana Cornea, dr. Corina Mihaela Apostoleanu, dr. Florin Anghel și dr. Constantin Cheramidoglu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *