Spread the love

Sâmbătă,19 octombrie a.c., va avea loc lansarea celei de-a doua cărți a prof. Ion Moiceanu, reputat dascăl dobrogean de istorie. 

CITEȘTE ȘI:

Profesorul Ion Moiceanu – din nou despre istoria adevărată a poporului român

Profesorul Ion I. Moiceanu, cunoscut istoric dobrogean, originar din Rucăr de Argeș, dascăl pentru zeci de promoții de elevi ai Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța (actualmente Colegiu Național Militar) și ai altor numeroase și prestigioase unități școlare din orașul și județul Constanța, recidivează editorial cu „Personalități marcante și evenimente memorabile din istoria adevărată a poporului român” (Editura StudIS, Iași, 2019).

Proaspăt scos de sub tipar, cel de-al doilea volum al prof. Moiceanu (al cărui debut editorial s-a produs cu „Pagini din istoria adevărată a poporului român”, Editura Dobrogea, 2009, Constanța) detaliază pariul acestuia de a releva „istoria adevărată a poporului român”, aceea pe care manualele de istorie nu o vor putea include vreodată. 

Prin „lupa” neobositului cărturar trec astfel, în acest volum, cele mai importante momente istorice ale neamului românesc, iar autorul le imprimă acestora perspectiva unui istoric cu rădăcini și viziune, pasionat de tot ceea ce este românesc și nepieritor. „Lupa” riguroasă a autorului și emoția întâlnirii lui cu istoria propriului popor fac din această carte o continuare firească a celei de debut, iar împreună ele alcătuiesc o saga veritabilă a poporului român.

CITEȘTE ȘI:

Cartea (dedicată familiei și părinților – Maria și Ion Moiceanu) include și numeroase portrete biobibliografice ale unor personalități ale culturii române, de la începuturile acesteia și până în prezent; nu lipsesc din volum unele personalități contemporane dobrogene precum Valentin Ciorbea, Stoica Lascu, Costache Tudor, Marian Zidaru, Petru Brumă, Ion Voicu etc. 

Lansarea acestei cărți de excepție va avea loc sâmbătă, 19 octombrie 2019, începând cu ora 11.00, la Muzeul Național al Marinei, Strada Traian 53, Constanța, în prezența autorului și a invitaților săi speciali.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *