Lansare de carte „in memoriam” la Biblioteca Județeană Constanța

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța,cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A,organizează Vineri, 6 august 2021, ora 17.00, în Aula Bibliotecii,o lansare de carte in memoriam:

Octavian Dumitru Unc, Drumuri de ieri, poezie, (Ex Ponto, 2021).

unnamed

Remarcabil chirurg în slujba comunității, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, dispărut dintre noi anul trecut, în mod neașteptat, Octavian Dumitru Unc și-a descoperit târziu vocea lirică, suficient însă pentru câteva volume de poezie care au reținut atenția și care exprimă un profund atașament față de spațiul dobrogean. Volumul de față este alcătuit din poeme de dragoste inedite, pe care autorul nu a apucat să le publice, postfațând o operă care nu se măsoară în ani, ci în momentele privilegiate pe care le constituite fiecare poezie în parte.

Cartea va fi prezentată de Corina Apostoleanu și poetul Sorin Roșca. Prezentarea va fi urmată de un recital din poezia lui Octavian Dumitru Unc, realizat de către Geo Dobre, și de un moment muzical de înaltă ținută, oferit de Ștefan Petrescu (vioară), Niculai Vararu-Maradin (pian) și Alexandru Chiriac (bariton). Evenimentul face parte dintr-o serie de lansări de carte care vor avea loc pe tot parcursul anului, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.