Lansare de carte despre… Rusia, la Muzeul de Istorie Constanța

Luni, 25 octombrie 2021, ora 12.00, de Ziua Armatei Române, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Editura Universitară București a avut loc lansarea cărții intitulate: SUB SEMNUL IMPERIULUI, ce-l are ca autor pe Ovidiu Mihalache. Volumul netipărit a fost distins de Editura Universitară cu Premiul al II-lea la ediția I din anul 2021 a Concursului de manuscrise Împlinește un vis, secțiunea Carte științifică.

Volumul a fost prezentat de dr. Sorin Marcel Colesniuc și dr. Lavinia Dumitrașcu – cercetători științifici la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

dumitrascu
Lavinia Dumitrașcu

Ovidiu Mihalache consideră că „Există în cultura politică rusă un anumit filon care se îmbogăţeşte periodic, un filon al destinului mesianic, o cultură a importanţei geopolitice şi a măreţiei imperiale care neapărat trebuie să caracterizeze poporul rus. Fără îndoială că ruşii alcătuiesc un popor mare. Dar singura problemă pe care şi-o pun popoarele şi statele care au avut şi au relaţii cu Rusia este dacă acest popor este mare doar cantitativ sau şi calitativ. Desluşirea faptelor petrecute în estul Europei a stat mereu în atenţia majorităţii istoricilor contemporani, atât români, cât şi occidentali: a înţelege modul în care, în doar câteva decenii, Rusia a ajuns să domine politica mondială şi să ocupe efectiv o jumătate din Europa, ceea ce, de fapt, denotă o slăbiciune a marilor puteri europene care nu s-au putut opune efectiv valului ofensiv al Rusiei Imperiale.”   

mihalache
Ovidiu Mihalache

Lansarea de carte se va desfăşura în condiţii de maximă siguranţă sanitară, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, în conformitate cu actualele reglementări privind activităţile educative și culturale, cu măsurile impuse la nivel naţional de Guvernul României pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă sanitară a acestor activităţi.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Lansare de carte despre… Rusia, la Muzeul de Istorie Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *