Spread the love

Laboratorul de Explorări Funcționale al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” beneficiază de aparatură modernă. Miercuri, a avut loc inaugurarea cabinetelor de endoscopie digestivă și ecoendoscopie, la eveniment fiind prezent managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa; dr. Eugen Dumitru din cadrul secției de Gastroenterologie, dar și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

„Spuneam la începutul anului, când am inaugurat RMN-ul că anul acesta este anul investițiilor în Sănătate și mă refer aici la spitalele din subordinea CJC. Astăzi, ne aflăm la Spitalul Județean, domnul prof. dr. Dumitru a venit și mi-a spus despre acest proiect, am zis că sunt deschis! Cât de repede o puteam face? Mi-a spus că în șase luni, așa a fost! Am avut discuții la Ministerul Sănătății, am primit finanțarea și pe această cale vreau să îi mulțumesc doamnei ministru Pintea pentru susținerea acestui proiect și pentru banii alocați. 7,6 milioane lei au fost alocați de către Ministerul Sănătății, diferența până la 8,6 milioane a venit de la Consiliul Județean. Era nevoie de această investiție, era nevoie de acest proiect, era nevoie de această aparatură ultraperformantă, locuitorii județului Constanța aveau nevoie de aceste investigații la nivel european. Nu știu dacă multe spitale județene din țară se pot lăuda sau pot spune că au o asemenea aparatură. Le mulțumesc domnului Dumitru și domnului manager că au făcut ca această aparatură și această inaugurare să fie cât mai rapid făcute. Eu am promis anul trecut că pe 7 ianuarie inaugurăm RMN-ul și la sfârșitul lunii inaugurăm această secție. Investițiile continuă în Spitalul Județean și în următoarea perioadă”, a spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

Dr. Eugen Dumitru (STÂNGA)

Echipamentele cu care au fost dotate aceste cabinete, au fost achiziționate de către SCJU cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Consiliului Județean Constanța. Valoarea totală a achiziției a fost de aproximativ 8,5 milioane lei, contribuția Consiliului Județean Constanța fiind de 10%.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *