Spread the love

Pe 20 iulie 2017 polițistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal pe peronul gării Burdujeni din Suceava de un bărbat care l-a atacat. Subinspectorul a căzut la pământ, iar agresorul l-a înjunghiat de mai multe ori. Polițistul nu a supraviețuit și tragedia a fost urmată de bătaia de joc caracteristică a mai-marilor Ministerului Afacerilor Interne, care au promis reforme de proporții în sistem, evident, nerealizate. După lacrimile ministrului Carmen Dan vărsate la căpătâiul lui Vezeteu a urmat o serie de modificări de toată jena în domeniul ordinii și siguranței publice, aspect relatat pe larg recent de TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Modificări de TOATĂ JENA în domeniul ordinii și siguranței publice: Polițiștii obligați să se roage de infractori să adopte „o poziție inofensivă și o conduită conformă”

 

La un an după decesul lui Sorin Vezeteu, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI a anunțat că reformele promise se limitează la… o vestă antiînjunghiere la nouă polițiști.

„Acesta este procentul pe care MAI îl dorește protejat în rândul angajaților săi: 11%. Restul de 89% intră la categoriile: „Dumnezeu cu mila!”, „Lasă mă….. că nu se întâmplă din nou așa ceva”, „Fricoșilor, vreți veste antiînjunghiere!”, „Fuga este rușinoasă, dar e… sănătoasă!”, „Cine te-a pus să te bagi între violenți?”, „Astăzi mi-o veni mie rândul?” Noi avem datoria de a nu uita și de a aduce aminte celor care ne decid soarta să nu-și uite promisiunile ăfcute pe fondul unor astfel de evenimente care nenorocesc soții, copii, părinți, frați, surori, prieteni, polițiști și, nu în ultimul rând, instituția Poliției!”, precizează reprezentanții SNPPC Constanța.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *