La Techirghiol se dă BĂTĂLIA FINALĂ: Primarul Soceanu (PNL) se pregătește să plătească pentru toate TUNURILE date

Dintre toate localitățile județului Constanța, la Techirghiol se dă, de departe, cea mai interesantă bătălie politică. Acolo nu vorbim doar de chestiuni electorale pe 27 septembrie, ci mai ales de revanșe personale. Toate partidele și-au desemnat candidați, dar doar doi dintre aceștia au șanse reale: primarul în funcție, Iulian Soceanu și fostul primarul, Adrian Stan. Soceanu a fost viceprimar în ultimul mandat al lui Stan până în 2015. Printr-un concurs de împrejurări, Soceanu a profitat, ba chiar l-a împins pe Stan într-o problemă de natură juridică. În prezent, fostul primar și-a reglat toate problemele și revine pe cai mari în orașul Techirghiol.

În mandatul 2016 – 2020, Soceanu nu a făcut nimic pentru a câștiga simpatia locuitorilor din Techirghiol (AICI și AICI), ceea ce favorizează astăzi un culoar liber pentru Stan. Mari realizări nu se pot trece în contul lui Soceanu, de altfel singurele proiecte semnate au fost pe fonduri guvernamentale, la inițiativa… guvernărilor PSD. În schimb, Stan are cu ce să defileze, marile proiecte ale orașului fiind realizate până în 2015, adică numai ale sale. Mai mult, în acești patru ani, Soceanu a afișat o poziție de superioritate față de locuitori, toți techirghiolenii percepându-l pe primar ca fiind arogant, nesimțit și care nu rezolvă nici o problemă în urma solicitărilor. Astfel, Adrian Stan beneficiază de un grad mare de notorietate, dar și de încrederea locuitorilor, loviți de nostalgia vremurilor în care Techirghiol, condus de Stan, avea o relevanță pe harta țării.

Multe tunuri financiare s-au dat în mandatul lui Iulian Soceanu, însă astăzi ne vom axa pe pe două dintre ele. La Techirghiol a fost și este de mai mulți ani o problemă legată de racordarea la rețeaua de gaze. Disperat din cauza finalizării mandatului, Soceanu a mișcat repede o conferință de presă cu inaugurare de țeavă și tăiere de panglică și… cam atât. Proiectul bate pasul pe loc, dar nu aceasta este principala problemă. Liberalii se laudă cu fiecare prilej că sunt adepții absorbției de fonduri europene, Emil Boc și Ilie Bolojan fiind amfitrionii în acest sens. La Techirghiol, Soceanu habar nu are de o astfel de procedură și, în privința gazelor, a îndatorat orașul în acest sens, printr-un… împrumut:

1 6

Întrucât beneficiază de majoritate în Consiliul Local și, prin urmare, cetățenii din Techirghiol nu au nici un fel de putere sau variantă de a-și exprima punctele de vedere, primarul Iulian Soceanu s-a gândit că poate, foarte simplu, să treacă un teren din proprietatea orașului în proprietatea firmei sale. Ilegalitatea strigătoare la cer s-a produs în noiembrie 2018:

2 7

VA URMA!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *