La PNL s-a găsit… jumătate de PSD: Traseiștii „convertiți” la brătienism, în prag de alegeri. Cazul județului Constanța

PNL a racolat la greu parlamentari sau aleși locali de la PSD chiar în prag de alegeri locale. De altfel, PSD a depus și o plângere la DNA în acest sens, acuzând PNL de șantaj. Per total, PNL a preluat de la PSD sau alte formațiuni politice nu mai puțin de 52.704 de aleși locali, dintre care aproximativ 3.300 sunt primari. Dintre aceștia, 498 candidează pentru posturi de primari după ce au candidat anterior la locale din partea altor partide. 225 de la PSD, fix 100 de la ALDE. De asemenea, 6.259 candidați care au fost la alte partide, din care aproximativ 2.200 de la PSD și aproximativ 1.000 de la ALDE.

În ciuda faptului că președintele PNL, Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au condamnat vehement la nivel declarativ traseismul politic, în practică lucrurile au stat exact invers: aproximativ 15% dintre nou veniți la PNL sunt de la… PSD.

Nici județul Constanța nu a fost ferit de traseism. În localitatea Castelu, președinte al PSD și candidat al formațiunii în 2016, Marius Dajiu, este astăzi pe locul 2 pe lista de consilieri a PNL, imediat după președintele PNL Castelu, Ilie Drugă. Administrația din Castelu este condusă de PMP, iar Dajiu s-a făcut remarcat în ultimii ani nu doar prin suceala PSD – PNL, ci prin sesizări și plângeri la diverse autorități, toate în zadar, evident. Marius Dajiu a părăsit trupa PSD pentru PNL motivat de o ambiție personală: țintește postul de viceprimar.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *