La pelerinajul de la Peștera Sf. Andrei au fost mai mulți preoți decât enoriași: Peste 100 de persoane NU au respectat regulile sanitare

Slujba de la peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin din județul Constanța, oficiată de un sobor de preoți condus de IPS Teodosie, care a cerut insistent anularea restricțiilor, s-a desfășurat cu participarea mai multor persoane din alte localități, deși nu aveau voie. La slujbă au participat numeroși străini, deși nu aveau dreptul, iar preoții de pe scena amenajată în are liber nu poartă măști de protecție și nu respectă regulile de distanțare fizică.

Prefectul județului Constanța a precizat că puțin peste 100 de persoane nu au respectat regulile. Conform autorităților, la slujba religioasă ar fi participat aproximativ 150 de membri ai clerului bisericesc, circa 120 de credincioşi sosiţi individual, 20 de voluntari prezenţi pentru serviciile de catering şi membri ai unei delegaţii creştine sosiţi cu opt microbuze de câte opt locuri. Aproximativ 300 de persoane, au participat luni, fără incidente, la slujba religioasă oficiată de arhiepiscopul Teodosie, alături de soborul de preoţi şi călugări invitaţi, cu ocazia celebrării praznicului Sfântului Apostol Andrei, la mânăstirea din localitatea Ion Corvin, conform informaţiilor furnizate către prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

Forțele de ordine au spus că nu le-au putut interzice accesul și că eventualele sancțiuni vor fi decise de superiori. Sancționați ar putea fi și preoții care în timpul ceremoniei nu au purtat măști de protecție. Autoritățile județene au anunțat că vor fi sanționați toți participanții care nu au respectat regulile, inclusiv membrii clerului.

Nu există o măsură complementară de interzicere a accesului. Ceea ce se întâmplă este o contravenție, fiecare cetățean riscă să fie sancționat. Nu putem vorbim încă despre amenzi. Măsurile vor fi luate în urma unor decizii ale comandantului. Vor fi decizii unitare care să ne ajute să nu avem incidente (…) Vă asigur că nu am fost niciodată ezitanți în aplicarea legii și nu vom face nici de data asta acest lucru”, a declarat, presei, Alexandru Iacob, reprezentantul Jandarmeriei Române.

Ceremonia a decurs fără incidente, cu participarea a aproximativ 300 de persoane, pe tot parcursul evenimentului.

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi la manifestările religioase organizate la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin. În colaborare cu reprezentanţii mănăstirii şi ai DSP Constanţa, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor către racla cu sfintele moaşte, altar şi lumânărar, au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum şi pentru participanţii la slujba religioasă, astfel încât să se respecte distanţarea fizică. Potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, este interzisă participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Arhiepiscopia Tomisului a solicitat în instanţă suspendarea acestei decizii, cererea fiind respinsă de judecători. Respinsă de instanţă a fost şi cererea Arhiepiscopiei Tomisului de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale pentru desfăşurarea pe 29 şi 30 noiembrie a pelerinajului la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “La pelerinajul de la Peștera Sf. Andrei au fost mai mulți preoți decât enoriași: Peste 100 de persoane NU au respectat regulile sanitare

  • luni, 30 noiembrie 2020 la 17:07
    Permalink

    Au fost multi oameni , am fost acolo si s-au respectat regulile stati linistiti, mergeti acum in mall.uri daca doriti subiecte de imbulzeala si nerespectarea ordinii..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *