La nivel mondial, numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul total al infectărilor. Ministerul Sănătății: Pandemia se apropie de FINAL

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă că, la nivel mondial, numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul total al infectărilor cu noul coronavirus, fiind un „moment istoric”: „Veştile extrem de bune de miercuri ne dau speranţa că ar putea însemna sfârşitul pandemiei de Coronavirus, asta după ce 104,9 milioane de doze au fost administrate, în vreme ce numărul total al infectărilor este de 104,1 milioane la nivel global„, adaugă el.

Moment istoric în lumea întreagă: numărul persoanelor vaccinate a depăşit numărul total al infectărilor cu noul Coronavirus! Veştile extrem de bune de miercuri ne dau speranţa că ar putea însemna sfârşitul pandemiei de Coronavirus, asta după ce 104,9 milioane de doze au fost administrate, în vreme ce numărul total al infectărilor este de 104,1 milioane la nivel global„, a scris Andrei Baciu.

El a adăugat că, până miercuri, la nivel mondial s-au cumpărat 7,7 miliarde de doze, în timp ce alte 5 miliarde care sunt în prezent negociate sau rezervate pentru extinderea contractelor existente. În România, conform datelor oferite miercuri seară de autorităţi, numărul total de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate începând din 27 decembrie a ajuns la 772.202. Astfel, au fost vaccinate 620.176 persoane, din care: 468.150 persoane vaccinate cu 1 doză; 152.026 persoane vaccinate cu 2 doze.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.