Spread the love

La sfărșitul săptămânii precedente,  la Universitatea ”Andrei Șaguna” din Constanța, a avut loc ședința de constituire a Sucursalei Sud-Est a Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare (FCNAp)  care cuprinde județele Vrancea, Buzău Galați, Brăila Tulcea, Constanța, Călărași și Slobozia. Evenimentul  s-a desfășurat în prezenţa conducerii centrale a Fundaţiei şi a absolvenţilor Colegiului Naţional de Apărare din această zonă.

Președintele Sucursalei Sud-Est este Aurel Papari, absolvent al Colegiului Naţional de Apărare, seria a XI-a, Preşedintele Universităţii “Andrei Şaguna”, coordonarea sucursalei revenind domnului Traian Caramanian vicepreşedinte FCNAp.

Secretariatul general își va desfășura activitatea la Universitatea ”Andrei Șaguna” care asigură spațiile și logistica necesară. Nou înființata Sucursală Sud-Est reprezintă proiecția extinsă a filialei Constanța a FCNAp, înființată la Universitatea ”Andrei Șaguna” în urmă cu 10 ani.

Directorul Colegiului Național de Apărare și Preşedinte de onoare al FCNAp, gl.mr.(r) prof.univ.dr. Mihail Vasile-Ozunu, consideră că prin această entitate zonală  absolvenţii Colegiului Naţional de Apărare se pot implica mai bine în promovarea culturii civice şi educarea tinerilor în domeniul securităţii şi apărării naţionale prin derularea de acţiuni pentru schimbarea percepţiei societăţii civile privind rolul şi importanţa instituţiilor cu rol în menţinerea securităţii naţionale.

La rândul său, Cristian Petcu, preşedintele Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare, a precizat că în noul context de securitate este nevoie de coeziune pentru a face faţă noilor ameninţări asimetrice care se manifestă la nivel regional şi, indiferent de disputele politice interne, România trebuie să rămână un factor de echilibru în această zonă a Europei, având în vedere parteneriatele strategice pe care le are în primul rând cu SUA, în calitate de membru al NATO şi al Uniunii Europene.

În perioada următoare, Sucursala Sud-Est a FCNAp se va implica, alături de Universitatea ”Andrei Șaguna” și Academia Oamenilor de Știință din România, în „pregătirea celei de a doua ediții a Conferinței Internaționale ”Securitate și stabilitate la Marea Neagră”, prima ediție fiind organizată anul trecut de Universitatea ”Andrei Şaguna” din Constanţa. În acest an sunt aștepate personalităţi importante din instituţii cu atribuţii în domeniul securităţii şi apărării la nivel naţional şi internaţional, care vor dezbate teme actuale privind cooperarea şi intensificarea relaţiilor pentru apărarea valorilor democraţiei în zona Mării Negre”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *