La Constanța ar putea fi adus un SPITAL MILITAR de campanie, cu efective pregătite în lupta cu coronavirus

Guvernul României ar putea trimite un spital mobil cu capacități de tratare a pacienților infectați cu virusul COVID-19. Prefectul George Niculescu a recomandat plasarea acestei facilități medicale pe terenul Ministerului Sănătății pe care trebuia construit Spitalul Regional din Constanța.

Potrivit Instituției Prefectului Constanța, potențialul spitalul va avea toate dotările necesare, astfel încât pacienții să beneficieze de tratament și îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde și va dispune de toate măsurile de siguranță și de igienizare astfel încât să ofere siguranță personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei. În plus, Guvernul României ar putea trimite și un aparat PCR Real Time care are rolul de a detecta rapid infecția COVID-19 pentru pacienții testați.

Prefectul Niculescu susține că spitalul militar de campanie va fi adus la Constanța pe parcursul săptămânii viitoare.

„Salut inițiativa Guvernului în vederea dotării Constanței cu o facilitate medicală suplimentară, echipată cu cele mai moderne sisteme de testare. Sistemul medical local era subdimensionat de mulți ani și în situația acestei epidemii este crucial să ne asigurăm că toată lumea poate beneficia de îngrijire medicală adecvată, în cazul în care situația o impune. Reiterez, pe această cale, că această situație poate fi depășită doar dacă suntem solidari și dacă respectăm toate recomandările autorităților. Este recomandat ca toate deplasările să fie limitate doar la cele absolut necesare, precum cele pentru aprovizionare. Astfel, vom putea stopa răspândirea virusului și vom evita supraaglomerarea sistemului sanitar. Este în puterea noastră, a tuturor, să luptăm împotriva acestei pandemii. Fac apel la solidaritate. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie să fim cu toții de aceeași parte a baricadei”, a declarat prefectul Niculescu.

Similare:

Măsuri și mai DURE: Se ÎNCHID mall-urile! Vela (MAI): „Recomandăm EVITAREA formării grupurilor mai mari de 3 persoane!”

BILANȚ CORONAVIRUS: 59 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. 367 în total, în România! La Constanța: 25 de cazuri confirmate

Are și Brăiloiu o realizare: L-a CONVINS pe Vela să NU mai repatrieze români din zona roșie a Italiei în județul Constanța

Repatriații prefectului Niculescu sunt cazați și la… Techirghiol. „Frații și surorile noastre au starea de sănătate bună, dar vor fi testați în țară”

MApN anunţă producţia de masă a primei izolete româneşti. „Cercetătorii militari au realizat-o în timp record”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *