Spread the love

Primăria comunei constănțene Castelu dorește reabilitarea clădirii căminului cultural din satul Nisipari. Având în vedere vechimea sa, clădirea principală va suferi modificări majore, constând în demolarea acoperișului, realizarea unei structuri de rezistență independente, pe stâlpi și grinzi; turnarea unei plăci din beton armat peste parter, supraînălțarea cu un etaj și realizarea unui etaj intermediar. Potrivit proiectului pentru care primăria a aplicat deja, clădirea va fi compartimentată, amenajată și dotată pentru desfășurarea unor activități multiple, așa cum a confirmat viceprimarul localității, Antoneta Prodan.

„Proiectul este în evaluare, intenționăm să modernizăm clădirea, în așa fel încât să fie un spațiu cultural modern, nou, european și să ne desfășurăm toate activitățile. Tinerii și bătrânii vor avea acces și la tehnologie multimedia, vrem la etajul 1 să fie pentru sporturi, șah, table ș.a.m.d. În momentul de față, este în evaluare, am trecut de sesiunea de depunere, finanțarea este pe fonduri europene. Avem acum grădinița de la Castelu și căminul acesta pentru reabilitare. După ce trecem de evaluare și primim finanțarea ne apucăm în 2017 de lucrări”, a spus Prodan, pentru TOMIS NEWS.

Prin proiect se propune reamenajarea spațiului, în scopul creării mai multor funcțiuni, precum sală de spectacol, sală multifuncțională pentru activități socio-culturale, dansuri, muzică, pictură sau alte activități educaționale. Totodată, pentru buna desfășurare a evenimentelor, clădirea va fi dotată cu scaune pentru sala de spectacole, instalație de sonorizare, calculatoare, imprimante ș.a.

Proiectul va putea fi realizat prin contribuția nerambursabilă a UE și a confinanțării naționale, care ajung la suma de aproximativ 410.000 EUR.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *