Spread the love

Pentru prima dată, ne confruntăm cu o campanie electorală cel puțin rezonabilă. Noile reglementări legale electorale au pus frână într-o mare măsură circotecilor politice, însă chiar și pe acest fond de relativă liniște lucrurile mai scapă de sub control. Este cazul localității Castelu, care, parcă după modelul Las Fierbinți, iese din tipar și ne prezintă niște politicieni de… tot respectul.

Începem cu candidatul PNL, Vasile Potîrniche, care și-a propus să schimbe administrația primarului suspendat din funcție, Nicolae Anghel. Actuala administrație este condusă de viceprimarul cu atribuții de primar, Antoneta Prodan (foto). Ea este cea care a reclamat următoarea situație:

Prodan„Domnul Potîrniche a început campania electorală, cred că nu a citit legea electorală cu atenție. Nu mai are voie să pună pe unde vrea dumnealui afișele, decât pe panourile stabilite prin consiliul local. Sunt două aviziere, unul în Castelu și altul în Nisipari. Nu avem voie pe stâlpi, nu avem voie pe domeniul public, decât în spațiul special destinat. El și-a pus afișele pe stâlpii din comună. Au venit astăzi de la Poliție. Poliția Locală a făcut sesizarea la cea națională, apoi cea națională mai departe, iar astăzi (vineri – n.r.) l-au audiat și i-au dat amendă! Nu mă bucur că i-au dat amendă, ideea este că așa putem fi șmecheri toți! El personal s-a dus și le-a pus… șmecheria costă!”, a spus Antoneta Prodan, pentru TOMIS NEWS.

De partea cealaltă, candidatul PNL, vizibil deranjat că a fost contactat, Vasile Potîrniche (foto) ne-a spus că, de fapt, nu s-a întâmplat nimic.

potirniche„Cu mine nu aveți ce informații să vă dau eu… vă spun o zi bună! (…) Nu e nici un incident, stați liniștiți că nu a fost nimic. Da! Informația e corectă (cu afișele – n.r.)! Nu a venit nici o Poliție! Adică cum nu am voie cu acordul proprietarului să pun afișe? Tot adevărul… adevărul ăsta e, s-au pus afișe de către mine cu acordul proprietarilor! Da? Știu că au făcut o reclamație, dar au făcut-o degeaba!”, a spus Potîrniche, pentru TOMIS NEWS.

 

IuscoÎntre timp, candidatul UNPR intră în zona de amuzament. Ionuț Ioni Iușco (foto) nu își face campanie electorală, în schimb bombardează pe Facebook cu imagini și bancuri deocheate:

 

 

 

iusco1

iusco2

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *