La ALDE s-a produs „marea împăcare”. Banias și Tucan la aceeași masă: Nu ne mai certăm până la și după Congresul partidului!

Doamna mai puțin onorabilă a societății românești a lovit din nou: liderii ALDE ai Constanței s-au intersectat iar pe centura politicii și s-au împăcat. După ce s-au porcăit, cu divorțul anunțat zeflemist de vicepreședintele ALDE la nivel național, Jean Paul Tucan, „liberal-democrații” s-au împăcat! Președintele ALDE Constanța, deputatul Mircea Banias a stat la aceeași masă cu adversarii de până mai ieri din partid și, sâmbătă, au votat, cot la cot, lista cu cei 22 de delegați, pentru Congresul partidului de la București, din 21-22 aprilie.

CITEȘTE ȘI:

Scandal MONSTRU în ALDE: Se vrea capul lui Banias! „Înainte să divorțez de tine, te anunț că mi-am găsit pe alta”! Se rupe coaliția de la Consiliul Județean?

„Nu am fost certați niciodată. Controversele vor fi lămurite”

„Nu am fost certați niciodată. Au fost niște dispute, pe care le-am discutat împreună și am ajuns la concluzia că toți ne dorim ca partidul să meargă înainte și să devină mai puternic. O dispută în interiorul partidului nu aduce beneficii nimănui. Toți ținem la ALDE și vrem să devină mai importantă decât este acum. (…) Există o continuare o controversă în legătură cu Delegația Permanentă, e și o chestiune care va fi tranșată în instanță săptămâna viitoare, dar lucrurile sunt foarte clare: noi toți respectăm statutul și considerăm că interesul nostru este să mergem înainte! Toți membrii ALDE își doresc să fie un Congres în care să se aleagă o conducere unică! Practic, în protocolul de fuziune scrie acest lucru! E obligatoriu! În legătură cu modul și data desfășurării Congresului sunt controverse, dar vor fi lămurite”, a spus președintele ALDE Constanța, Mircea Banias, care a chemat aproximtiv 300 de persoane la ședința de sâmbătă, pentru a-l susține.

În ceea ce privește situația lui Daniel Constantin, care a acționat pe căi juridice împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu și a blocat conturile partidului, Banias a precizat că „chestiunile pe care dumnealui le invocă vor fi lămurite în cel mai scurt timp posibil” și că, de fapt, susține candidatura lui Tăriceanu!

CITEȘTE ȘI:

ALDE se pregătește, la Constanța, de runda a doua de cafteală. Chiru: „Trimitem delegații la Congres” Banias: „Congresul partidului nu va avea loc!”

„Relația mea cu domnul Daniel Constantin este una foarte bună, ca și relația cu domnul Tăriceanu. Nu am avut dispute personale. Sunt un membru de partid care știe să respecte deciziile și actele partidului și ale instanțelor și voi face așa cum va fi declarat statutar și legal. (…) Nu este (Daniel Constantin – n.r.) sacrificatul de serviciu, eu sunt convins că și pentru Daniel Constantin este loc în partid și chestiunile pe care dumnealui le invocă vor fi lămurite în cel mai scurt timp posibil. Este copreședinte al ALDE și sper să rămână unul din cei care vor conduce partidul în continuare. În câteva zile, lucrurile se lămuresc: ori albă, ori neagră! (…) Să nu vă imaginați că eu nu susțin candidatura domnului Tăriceanu, am spus de mult că mi se pare cea mai potrivită persoană să ocupe funcția de președinte, ce am reclamat eu și îmi păstrez opinia este că lucrurile trebuiau să fie organizate altfel, dar e o chestiune care se va lămuri în zilele următoare!”, a mai spus Mircea Banias.

Cine a provocat „marea împăcare”?

După ședința de sâmbătă, ochii au fost ațintiți pe Valentin Vrabie, părerile unanime fiind că primarul de la Medgidia „i-a împăcat” pe Banias & Co. și Tucan & Co. De altfel, se pare că Tăriceanu i-ar fi trasat misiunea lui Vrabie să îi împace pe certații de la Constanța, cel puțin până la Congres.

„Nu a fost o solicitare de la centru sau o recomandare. Evident, toți colegii de la centru își doresc să depășim momentul acesta de dispute interne, cred că cel mai periculos în politică e să lași orgoliile să vorbească! Trebuie să fim raționali, avem obiective în perioada imediat următoare, suntem la guvernare, suntem parlamentari cei care susținem guvernul și nu s-a exprimat nimeni altfel. (…)  Nu vreau să îi fac laudio lui Vrabie, dar e un politician cu experiență și un factor de echilibru în organizație”, a comentat Mircea Banias.

Statutar, statutar, dar cine a convocat și a condus ședința? Banias și Tucan au dat-o în bâlbâieli

Până vineri, Banias & Co. și Tucan & Co. au fost la cuțite. În această situație, s-a tot vorbit despre statut și prevederi statutare, cine a convocat Delegația Permanentă și cine a condus-o și de ce nu este recunoscută. În ceea ce privește ședința de sâmbătă, Banias și Tucan s-au contrazis în același timp! Întrebat cine a convocat cea mai recentă ședință, Banias a precizat că „președintele organizației, adică eu am condus ședința! (…) Conform statutului, o ședință de birou se convoacă de către președinte sau de către o parte a membrilor organizației. Nu am convocat-o eu, dar am participat și am…”, întrerupt imediat de Tucan: „Și… (el – n.r.) și (noi – n.r.)!”

De cealaltă parte, Jean Paul Tucan s-a arătat dispus să șteargă cu buretele circoteca de la Delegația Permanentă, susținând că:

„Nu mai este cazul! Nu mai discutăm de… nu mai este cazul, avem un singur proiect comun: să avem un Congres, un președinte unic și cât mai mulți la această masă! (…) Nu vor mai exista sancțiuni în partid și nu vor urma excluderi, așteptăm Congresul, vom avea un președinte. (…) A fost o propunere pentru domnul Mangiurea. (…) Nu vom avea dispute până la Congres și sper că nici după Congres și să avem o sală plină, cu colegi care se înțeleg și se va merge minunat”, a precizat Tucan, completat de Banias:

„Nu a fost o decizie statutară și nu ne interesează… nu a fost nimeni exclus!”

Această nouă situație îl readuce pe George Fulina în funcția de președinte al organizației municipale, Daniel Learciu pierzând această calitate.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *