L-a criticat pe Putin şi a prevestit că va izbucni război civil: Redactorul-șef al publicației „Sputnik și Pogrom” a murit la Moscova, după ce a căzut de la etajul 5

Fondatorul și redactorul-șef al publicaţiei naţionaliste Sputnik şi Pogrom, Yegor Prosvirnin în vârstă de 35 ani, a murit la Moscova. Acesta a căzut de la etajul 5. Corpul său a fost găsit gol sub ferestrele unei clădiri rezidenţiale pe din centrul Moscovei. Potrivit presei locale, el a murit înainte de sosirea ambulanţei, iar soţia sa Marina Urusova i-a confirmat ulterior decesul. Vecinii spun că au auzit „ţipete şi înjurături” înainte de incident, scrie BBC Rusia.

Agenția TASS, care citează surse din anchetă, a precizat că potrivit datelor preliminare, la momentul incidentului acesta se afla sub influenţa drogurilor. „Înainte de moartea sa, Yegor Prosvirnin s-a comportat inadecvat, conform datelor preliminare, fiind sub influenţa drogurilor şi a intoxicaţiei alcoolice. Potrivit sursei, după ce Prosvirnin s-a închis în camera lui, a aruncat pe jos lucruri şi a spart mobilă.”, transmite TASS.

În mâinile bărbatului au fost găsite un recipient cu gaz şi un cuţit. Pentru a stabili circumstanţele morţii lui Prosvirnin, va fi efectuată o examinare medico-legală. Politicianul rus Roman Yuneman a declarat pentru ziarul Podyom că s-a întâlnit cu jurnalistul în urmă cu două săptămâni şi totul părea „normal”. Prosvirnin a fondat controversatul blog de dreapta Sputnik şi Pogrom, care a susţinut anexarea Crimeei şi izbucnirea ostilităţilor în estul Ucrainei. Mai târziu acesta l-a criticat pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, şi a prevestit că în Rusia va izbucni un război civil. Jurnalistul a spus anterior: „Cred că totul se va prăbuşi. Nu numai Novorossia se va prăbuşi, ci şi Federaţia Rusă”.

Site-ul său web a fost adăugat ulterior pe lista site-urilor blocate în Federaţia Rusă în 2017 pentru promovarea ideilor de „ură etnică şi religioasă care creează ameninţări la adresa securităţii publice şi încurajează extremismul”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *