Krasnoselski: „Transnistria este un STAT PAȘNIC! NU am avut niciodată planuri de natură agresivă față de vecinii noștri!”

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a venit astăzi, 26 februarie, cu un mesaj în contextul situației din Ucraina. Mesajul lui ține de informațiile precum că Transnistria ar reprezenta un pericol pentru Ucraina. Astfel, Krasnoselski spune că nu a avut niciodată planuri de agresiune față de vecini și nu va avea niciodată, transmite Știri.md.

Fac un apel în primul rând la locuitorii Ucrainei, în special, la regiunile Vinița și Odesa, la frontiera cu Transnistria, precum și la ucrainenii din Transnistria și la toți cei care au rude și prieteni în țara vecină. De câteva zile, unele mass-media ucrainene și diverse rețele de socializare răspândesc în mod activ zvonuri și informații false despre o anumită amenințare din partea Transnistriei, despre pregătirea unui presupus atac și alte presupuneri inadecvate. Pot spune cu încredere: toți cei care răspândesc aceste informații false fie nu au absolut niciun control asupra situației, fie sunt provocatori care escaladează în mod deliberat situația. Transnistria este un stat pașnic. Nu am avut niciodată planuri de natură agresivă față de vecinii noștri și nu vom avea niciodată. În republica noastră locuiesc aproximativ 100 de mii de cetățeni ai Ucrainei, instituțiile de învățământ în limba ucraineană funcționează, limba ucraineană este stabilită ca una dintre limbile oficiale de Constituția PMR. Ținând cont de evenimentele petrecute în Ucraina, am semnat un decret corespunzător și am creat o Celulă Operațională pentru a oferi asistența necesară tuturor cetățenilor străini care au fost nevoiți să sosească în Transnistria. Vom face totul pentru a ajuta oamenii din Ucraina care se află într-o situație dificilă. Nu credeți provocatorilor, păstrați o privire sobră asupra situației, dacă este posibil, oferiți sprijin celor care au nevoie. Vă asigur că Transnistria este în apropiere și este întotdeauna gata să ajute oamenii pașnici”, se arată în adresarea liderului de la Tiraspol.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *