Kosovo a prins… MOMENTUL FAVORABIL: Solicită bază NATO pe teritoriul său

Kosovo a cerut Statelor Unite să înfiinţeze o bază militară permanentă în ţară şi să accelereze integrarea sa în NATO după invazia Rusiei în Ucraina, a declarat duminică ministrul kosovar al apărării, Armend Mehaj, informează Reuters.  Statele Unite au deja 635 de soldaţi în această ţară balcanică pentru a menţine pacea fragilă, ca parte a unei misiuni a NATO de menţinere a păcii.

„Accelerarea aderării Kosovo la NATO şi existenţa unei baze permanente a forţelor americane este o necesitate imediată pentru a garanta pacea, securitatea şi stabilitatea în Balcanii de Vest”, a scris Mehaj pe pagina sa de Facebook.

Kosovo s-a alăturat altor ţări în introducerea de sancţiuni împotriva Rusiei. Mehaj a declarat că guvernul său este pregătit să ofere ajutor pentru orice operaţiune militară în Ucraina, dacă Washingtonul îi va cere acest lucru.

Independenţa Kosovo, obţinută în 2008, este recunoscută de peste 110 ţări, în principal state occidentale, dar nu şi de Serbia sau de aliatul său tradiţional, Rusia. De asemenea, patru membri NATO refuză să recunoască independenţa Kosovo, scrie Reuters. Din cauza obiecţiilor Rusiei, Kosovo nu este încă membru al Organizaţiei Naţiunilor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.