Klaus Iohannis: „Va fi instituită IZOLAREA OBLIGATORIE printr-o Ordonanță Militară”. Armata, scoasă ÎN STRADĂ!

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, marți, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela și ministrul Sănătății, Victor Costache. După ședință, Klaus Iohannis a anunțat faptul că va fi instituită izolarea obligatorie pentru toți cetățenii printr-o Ordonanță Militară. Iohannis a precizat că această Ordonanță va intra în vigoare de miercuri, 25 martie.

„Aceste restricții vor fi concretizare într-o Ordonanță Militară, care va fi redactată.  Aceste restricții vor intra în vigoare, dragi români, începând de mâine. (…) Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona situația din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai punctat faptul că vor urma noi restricții în contextul crizei de coronavirus.

„Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate. Am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulaței, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă. Oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente”, a mai spus Iohannis.

Potrivit șefului statului, practic, recomandările se transformă în… obligații:

Pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică. Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. Un punct foarte special: persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Avem nevoie de măsuri și restricții speciale și pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că va trebui să stea, practic, tot timpul acasă”, a mai spus Klaus Iohannis.

După ora 14:00, Klaus Iohannis are programată o videoconferință cu managerii de spitale. La aceasta participă și premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela; Ministrul Sănătății, Victor Costache; Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Pe același subiect:

Premierul Orban și miniștrii ies din… IZOLARE. Se reia activitatea la Palatul Victoria

Intră în vigoare măsurile dispuse în Ordonanța Militară. Ce este INTERZIS pentru cetățeni și care sunt RECOMANDĂRILE autorităților

Klaus Iohannis: „România se confruntă cu o GRAVITATE FĂRĂ PRECEDENT. Vă asigur: TOATE resursele sunt puse în slujba sănătății românilor și a ajutării firmelor și angajaților”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *