Klaus Iohannis: „Urmează săptămâni FOARTE GRELE, vor fi CRITICE pentru sistemul de sănătate!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri un nou mesaj pentru cetățeni. Șeful statului a punctat faptul că urmează săptămâni foarte grele care vor presa foarte serios sistemul medical din țară. În acest context, Iohannis îi roagă pe cetățeni să respecte cu strictețe regulile de distanțare socială, pe forțele de ordine să aplice ordonanțele militare, iar pe românii din diaspora să… nu vină acasă în perioada sărbătorilor de Paște.

„Am intrat de câteva zile în cea mai grea etapă a acestei complicate perioade generată de epidemia de coronavirus. Este o etapă care, prin măsurile restrictive luate din vreme, am reușit să o întârziem cât mai mult posibil. Urmează săptămâni foarte grele, care vor fi critice pentru sistemul de sănătate din România. Este esențial să fim toți conștienți de acest lucru, pentru că vor veni momente cu mare încărcătură emoțională, care ne vor testa solidaritatea și unitatea. Avem de deplâns 116 morți. (…) Oare câte victime va mai face epidemia? Nu știm. Dar știm sigur că depinde de noi să avem cât se poate de puține. Dacă nu respectăm cu strictețe măsurile, pierdele de vieți omenești vor fi din ce în ce mai multe. Pandemia care afectează întreaga lume este una severă, fiecare zi este o cursă contra cronometru pentru a salva viețile semenilor noștri. Trebuie să câștigăm această bătălie, o luptă pe viață și pe moarte. Măsurile de distanțare socială trebuie să rămână în vigoare până când pericolul va trece. Nimeni nu va fi în siguranță până nu vom fi cu toții în siguranță. (…) Fac un apel către românii din diaspora: Nu veniți anul acesta acasă de sărbători! Revenirea în țară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă, pentru voi și pentru cei la care țineți. Anul acesta, vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță. Facem astăzi aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi din nou împreună mai târziu. (…) Sacrificiile pe care le facem fiecare dintre noi contează enorm pentru limitarea răspândirii virusului. Facem un pas important către momentul în care viața noastră revine la normal. Cu toții ne-am dori să existe soluții mai ușoare, dar în acest timp ce știm este că doar păstrarea distanței blochează transmiterea infecției. Fac un apel special către forțele de ordine, inclusiv cele din punctele de trecere a frontierei: misiunea voastră este de a-i proteja pe cetățenii României. Să asigurați cu fermitate aplicarea ordonanțelor militare! Fiți vigilenți! Contez pe voi să vă onorați cu responsabilitate această datorie! (…) Doar respectând cu strictețe regulile îi apărăm pe cei apropiați. Este imperativ să stăm acasă și să limităm deplasările doar la cele strict necesare!”, a spus Klaus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Iohannis anunță un BONUS pentru motivarea cadrelor medicale: 500 de euro, lunar, din fonduri europene

Klaus Iohannis: „Legea nu se discută. Cine nu înțelege, va fi AMENDAT!”

Iohannis, mesaj pentru cadrele medicale: „Știm că vă este greu. Sunteți LINIA DE APĂRARE a populației! Autoritățile și politicienii își fac treaba, echipamentele sunt pe drum”

Klaus Iohannis, mesaj pentru antreprenori: „REPROFILAȚI-VĂ! Este o oportunitate să promovăm produse românești”

Klaus Iohannis: „După această criză, care VA MAI DURA, vom face o ANALIZĂ LA SÂNGE a întregului sistem spitalicesc!”

Klaus Iohannis: „Situația economică se ÎNRĂUTĂȚEȘTE CONSTANT! Avem mare nevoie de acțiune coordonată la nivelul Uniunii Europene”

Klaus Iohannis anunță RECTIFICARE BUGETARĂ: „Este nevoie de oameni, dar și de BANI pentru Sănătate”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *