Klaus Iohannis: „Îl voi ACCEPTA pe Orban pentru funcția de premier. NU vom avea Guvern până la Crăciun”

Președintele Klaus Iohannis susține că va accepta propunerea venită din partea coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR, fie că este vorba de Ludovic Orban, fie că este vorba despre Florin Cîțu.

Eu aștept ca partidele să vină cu o propunere. Că este Orban, că este Cîțu, eu voi accepta propunerea partidelor. Nu știu ce negociază ei acolo. Da, asta am spus, dacă se formează o coaliție și îl va propune pe Ludovic Orban, atunci eu îl voi accepta”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri despre negocierile blocate dintre PNL, USR PLUS și UDMR, spunând că „nu e grabă” și că nu vrea greșeli.

Partidele încă învață să negocieze”, a afirmat președintele, precizând că nu s-a implicat în niciun fel în acest demers: „Am mai avut coaliții, nu au funcționat”, a mai spus președintele.

Iohannis susține că nu vom avea un Guvern instalat până la Crăciun, asta pentru că negocierile dintre cele trei partide vor mai dura.

Nu vom avea un Guvern înainte de Crăciun. Optimal ar fi să fie instalat noul Guvern imediat după Crăciun, dar vedeți că negocierile durează, negocierile se mai și opresc. Nu cred că este bine să-i împingem prea tare de la spate pe politicieni, să nu se discute problemele sensibile și apoi să se rupă coaliția. Prefer să discute toate problemele și apoi să avem o coaliție care să guverneze foarte bine”, a mai spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a participat astăzi la închiderea campaniei „O pădure cât o țară”. El a anunțat că s-au plantat 50 de milioane de puieți în această campanie, rezultatul fiind unul notabil.

Biroul Politic Național al PNL se va reuni astăzi, începând cu ora 17.00, în sistem de videoconferință. Acesta este forul care poate schimba propunerea de premier, iar în acest moment favorit să fie nominalizat ar fi Ludovic Orban. Este soluția agreată de liberali pentru a ieși din criza politică. În aceste condiții, lui Florin Cîțu i s-a oferit funcția de președinte al Senatului, iar PNL va negocia separat cu UDMR pentru o compensație.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *