Klaus Iohannis îl susține în continuare pe Florin Cîțu

Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu, care a avut loc, luni, la Palatul Cotroceni, s-a încheiat după aproape o oră de discuţii. Președintele Iohannis i-a spus premierului Florin Cîțu că îl susține în formula guvernamentală actuală. Totodată, cei doi au discutat despre evoluția economică a României. Şeful statului a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pe tema crizei guvernamentale.

Președintele Klaus Iohannis a discutat, luni, cu premierul Florin Cîțu, la Palatul Cotroceni, despre criza din Coaliție. Potrivit unor surse guvernamentale, Președintele i-ar fi transmis premierului că are în continuare sprijinul său pentru a rămâne în funcție. Întâlnirea dintre cei doi a durat aproximativ o oră și a avut loc în contextul în care ruptura dintre USR PLUS și PNL pare ireversibilă. Coaliția de guvernare este pe punctul de a se destrăma, după ce Florin Cîțu l-a demis săptămâna trecută pe ministrul justiției, Stelian Ion, iar partenerii din USR PLUS au depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului, alături de AUR.

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost convocate din nou pentru luni, la ora 12:00, pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR. Liderii USR PLUS au anunțat că miniștrii formațiunii își vor depune demisiile la începutul acestei săptămâni. 

Iniţial, Birourile permanente reunite ale celor două Camere fuseseră convocate vineri, la ora 23:00, dar şedinţa nu a putut avea loc din lipsă de cvorum, așa că a fost amânată pentru sâmbătă. Nici sâmbătă nu a fost întrunit cvorumul necesar, şedinţa fiind programată pentru luni. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că „există suspiciuni” în legătură cu semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR și tocmai de aceea ar fi nevoie de o întâlnire fizică, nu online, a membrilor Birourilor Permanente, care trebuie să aprobe moțiunea și să stabilească un calendar pentru dezbatere și vot.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!