Klaus Iohannis este hotărât: LUDOVIC ORBAN desemnat ca premier pentru a TREIA oară

Premierul în exercițiu, Ludovic Orban,  a anunțat vineri dimineață că este necesară o anchetă epidemiologică la Parlament după ce s-a confirmat că senatorul constănțean și candidat al PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac, a fost infectat cu coronavirus.

CITEȘTE ȘI:

În acest context, Orban a mai anunțat faptul că nu merge la consultări cu președintele Klaus Iohannis, pentru desemnarea premierului, acestea fiind programate pentru astăzi, de la 13:00. Premierul s-a izolat la Vila Lac 1.

Astfel, pentru prima dată în istoria României, consultările privind desemnarea premierului au avut loc prin teleconferință, iar președintele Iohannis s-a mișcat repede: Ludovic Orban este premierul desemnat, după ce Florin Cîțu și-a depus ieri mandatul.

După consultări, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că totul este în regulă, Parlamentul se poate reuni pentru învestirea unui nou guvern și a făcut următoarea precizare: „Nu mai contează persoana!” Liderul PSD a indicat că este nevoie de un nou guvern cât mai repede, punctând faptul că este dispus să pună umărul și peste weekend.

Iohannis a anunțat oficial decizia vineri, la 15:30.

„Avem în momentul de față un guvern în funcțiune, guvernul Orban, care a lucrat serios și foarte bine de la învestire până azi, indiferent că a lucrat cu puteri depline sau interimar. Am luat împreună măsurile cele mai potrivite în cazul coronavirus. Este imposibil de imaginat ca în timpul acestei lupte să schimbam totul peste noapte pentru că nimic nu ar mai funcționa. Așadar, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban”, a spus Iohannis.

Potrivit șefului statului, votul de învestire al noului Guvern condus de premierul desemnat Ludovic Orban ar putea avea loc sâmbătă. Astfel, sâmbătă dimineață, într-o singură sală, cu membri de la toate partidele (în funcție de comisie vor mai intra și alții) vor fi audiați miniștrii, iar cei aflați în carantină vor fi audiați prin sistemul video. Votul de învestitură se va da într-o sală dezinfectată, unde parlamentarii vor intra unul câte unul pentru vot. Toată lumea va purta echipament de protecție și va fi testată de COVID-19.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *