Klaus Iohannis: „După această criză, care VA MAI DURA, vom face o ANALIZĂ LA SÂNGE a întregului sistem spitalicesc!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat sâmbătă o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni. A fost prima ieșire publică a președintelui, după o lungă perioadă în care a transmis mesaje doar de la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a punctat faptul că instituțiile statului se pregătesc din ce în ce mai bine pentru a face față crizei determinată de răspândirea coronavirus. Totodată, se așteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească, însă Iohannis este optimist că România va depăși acest episod critic și, ulterior, se impune o analiză la sânge a întregului sistem medical.

„Este impresionant ce au reușit militarii și cu personalul militar medical să realizeze în puține zile. Am vizitat toate secțiile, spitalul nu este efectiv dat în funcțiune, dar este gata pregătit și în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune. Suntem pregătiți, România este pregătită să facă față cât se poate de bine pentru a face față acestei epidemii. Însă, în același timp, trebuie să spun că după ce se termină această criză, care, din păcate, va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România și vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricărei situații și unei epidemii și unui dezastru. Îi asigur pe români că suntem pregătiți acum, dar vom lua măsurile pentru a fi și mai bine pregătiți. Oricât de bine ar fi autoritățile, o parte semnificativă revine fiecărui român. Este foarte important: evitați contactul cu alți oameni! Evitați să vă atingeți, să vă îmbrățișați, să vă întâlniți în loc închis cu mai mulți oameni. Oricât de paradox ar suna, este foarte important să ne spălăm pe mâini, să ne atingem fizic cu alte persoane. Este o perioadă foarte grea și lucrurile, în continuare, ne spun experții, vor fi mai grave. Ne așteptăm la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem că și statul se pregătește din ce în ce mai bine”, a spus Klaus Iohannis.

Spitalul ROL 2 este operaționalizat și funcționează ca unitate pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România. Formațiunea medicală ROL 2 are în compunere corturi medicale și containere care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare. Amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formațiunii medicale ROL 2 au fost finalizate marți. Totodată, în garnizoanele din țară, instituțiile medicale militare funcționează la capacitate maximă. La Constanța, un astfel de spital mobil este în prezent în curs de amplasare pe Stadionul Portul.

CITEȘTE ȘI:

Klaus Iohannis: „Situația economică se ÎNRĂUTĂȚEȘTE CONSTANT! Avem mare nevoie de acțiune coordonată la nivelul Uniunii Europene”

Ludovic Orban, la recepția PRIMULUI lot de izolete, de concepție românească: „Capacitatea de producție va crește”

Klaus Iohannis anunță RECTIFICARE BUGETARĂ: „Este nevoie de oameni, dar și de BANI pentru Sănătate”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.