Klaus Iohannis anunță RECTIFICARE BUGETARĂ: „Este nevoie de oameni, dar și de BANI pentru Sănătate”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, miercuri, 25 martie, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și o parte din membrii Guvernului. Șeful statului a precizat, printre altele, faptul că discuțiile au fost legate de starea economiei românești, protecția socială sau finanțele publice. Potrivit lui Iohannis, Guvernul va trece la o rectificare bugetară extraordinară, pentru a fi alocați mai mulți bani pentru Sănătate și pentru șomaj tehnic.

La nivelul Guvernului, există multe proiecte foarte bune, dorință de a rezolva problemele în așa fel încât românii și firmele românești să treacă peste criză. Este nevoie de măsuri speciale, în vremuri speciale. Noi am înțeles că și românii au probleme imense, fiecare în felul lui, am înțeles că și firmele au probleme foarte mari și trebuie să venim cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli și pentru firme, pentru a nu sacrifica mai mult decât este absolut necesar pentru a trece prin această criză. Criza se va termina la un moment dat și ne dorim ca atunci când criza sanitară se termină România să fie în stare să repornim imediat economia și să revenim la o viață normală. (…) Am convenit două măsuri cu premierul și miniștrii care au participat la întâlnire. Prima – se conturează o rectificare bugetară extraordinară, care se face în această stare de urgență, pe două paliere. Este nevoie de rectificare pentru a aloca mai mulți bani pentru Sănătate. Este nevoie și de oameni, dar și de bani. A doua chestiune se referă la românii care, din varii motive, nu mai pot merge la serviciu și atunci este nevoie de bani pentru a suplini banii care se alocă pentru șomaj tehnic. Guvernul este pregătit ca mâine să dea OUG care să permită amânarea plății ratelor la bancă, pentru persoane fizice, dar și pentru firme, la cerere. Plata ratelor se poate amâna până la 9 luni, până la sfârșitul acestui an. Suntem convinși că, până atunci, economia își va reveni, oamenii își vor reveni”, a spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

BILANȚ CORONAVIRUS: 906 cazuri de persoane infectate, la nivel național. 144 de CAZURI NOI

Ratele la bănci, AMÂNATE pentru 9 LUNI, la cerere! Cîțu: „Se aplică pentru TOATE tipurile de credite și pentru TOT SISTEMUL bancar”

Panică la al 13-lea DECES al unui pacient infectat cu coronavirus: NU are istoric de călătorie sau un contact pozitiv

Persoanele de peste 65 de ani, păsuite de MAI. Vela anunță izolare obligatorie cu… o mulțime de excepții

Cursă CONTRACRONOMETRU pentru echipamente medicale! Orban: „Am avut contracte care NU au fost onorate”

Klaus Iohannis: „Va fi instituită IZOLAREA OBLIGATORIE printr-o Ordonanță Militară”. Armata, scoasă ÎN STRADĂ!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.