Spread the love

Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri declarații de presă la Palatul Cotroceni și, cu acest prilej, a vorbit despre raportarea record de astăzi privind numărul de infectări cu coronavirus. Șeful statului a arătat al doilea val al pandemiei este iminent și că trebuie să găsim soluții care să ne permită să avem o societate și o economie funcționale.

„Opinia unanimă a specialiștilor este că în Europa un al doilea val al pandemiei este iminent! Deja cele mai multe țări de pe continent înregistrează zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare. Nici la noi situația nu este bună. Din păcate, chiar astăzi am înregistrat un nou record negativ de infectări. Este imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend ascendent și a menține epidemia sub control. De responsabilitatea fiecăruia dintre noi depind viața și sănătatea celorlalți. În mod evident, acest virus nu va dispărea prea curând, până când va fi disponibil vaccinul sau un tratament eficient, trebuie să găsim soluții care să ne permită să avem o societate și o economie funcționale. În acest moment, prioritar este ca sistemul sanitar să nu fie copleșit de un număr semnificativ de bolnavi. Așadar, respectați cu rigoare regulile! Fiți prudenți! Evitați aglomerațiile și deplasările inutile!”, a spus Klaus Iohannis.

În ceea ce privește introducerea de noi restricții, șeful statului a arătat că se va acționa local, regional.

„Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale, simple, clare: mască, distanțare, igienă personală. Există persoane care nu vor sau nu intenționează să respecte toate normele și trebuie să se intervină. Eu nu îmi doresc să se introducă restricții. Dar, dacă numărul crește, este posibil să se reintroducă anumite restricții, în anumite zone, altfel, lucrurile scapă de sub control. Am vorbit cu premierul, cu ministrul Sănătății, toți sunt hotărâți să facă pentru ca lucrurile să nu scape de sub control. Nu ne dorim să reintroducem restricții. Dacă lumea nu este atentă, acolo unde avem incidență mare, este posibil să se reintroducă anumite restricții, local, regional”, a mai spus Iohannis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *