Klaus Iohannis a desemnat premier: Dacian CIOLOȘ (USR)!

Președintele Klaus Iohannis a avut luni seară declarații de presă la Palatul Cotroceni, după ora 18:00 și după consultările cu toate partidele politice: PNL, PSD, USR, AUR sau UDMR. În urma consultărilor, Iohannis l-a desemnat ca premier pe… Dacian Cioloș, președintele USR. Președintele Klaus Iohannis susține că le-a spus reprezentanților tuturor partidelor politice că există lucruri mult mai importante decât certurile politice, iar acestea sunt gestionarea pandemiei și creșterea prețurilor la energie.

Am decis să-l desemnez pentru poziţia de candidat la poziţia de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş”, a declarat Iohannis.

Astăzi, consultări cu formațiunile parlamentare, după ce Guvernul a fost demis. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate, indiferent cine guvernarează. Este foarte important să se gestioneze situația pandemică, este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie. Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care dispune România prin PNRR și să nu dăm cu piciorul. Acestea sunt temele cu adevărat importante pentru români și nu certurile politice”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice. Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a transmis ulterior și Dacian Cioloș.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.