Kelemen Hunor: „UDMR va avea propunere de premier la consultările cu Iohannis”

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat, miercuri, printr-o postare pe Facebook, că formaţiunea va avea propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni pentru formarea Guvernului.

UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în fața președintelui, dacă ne va chema la consultări. Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliție – indiferent că va fi o coaliție PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formațiune, cea care reprezintă stabilitatea. Se poate vorbi despre faptul că UDMR are doar 6-7% în parlament, dar nu acesta este important! Este mai important să abordăm problema formării guvernului din perspectiva faptului că premierul ar trebui desemnat din partea acelei formațiuni politice, care a fost vocea rațiunii și a consecvenței în ultima perioadă și a cărei propunere este o persoană integratoare, care să coaguleze toate forțele politice responsabile”, a precizat Kelemen Hunor.

Amintim că Florin Cîţu a anunţat că PNL vrea o coaliţie în care liberalii să dea premierul. La rândul său, Marcel Ciolacu a precizat că PSD va merge de la consultările de la Palatul Cotroceni cu un nume de premier.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Kelemen Hunor: „UDMR va avea propunere de premier la consultările cu Iohannis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *